Când nu ai timpul necesar să realizezi un machiaj sofisticat, de seară, apelează la produsele din trusa de zi cu zi pentru a arăta ca scoasă din cutie.
Cea mai importantă regulă, în cazul machiajului de seară, este echilibrul. Spre exemplu, când vrei să evidențiezi ochii, conturează discret buzele. Când vrei să scoți în evidență buzele, machiajul ochilor va fi unul fin, în culori pastelate sau în bejuri nisipii, care să completeze machiajul.

Pune în valoare ochii și transformă machiajul de zi ăntr-unul de seară

Dimineața, ai folosit un fard deschis la culoare, apoi ai aplicat repede mascara? Seara, schimbă tactica: Aplică un nou strat de fard, de data aceasta într-o nuanță mai puternică, și conturează privirea cu un creion închis la culoare sau cu un eyeliner lichid. Reîmprospătează stratul de mascara, insistând la rădăcina genelor, pentru mai mult volum. Sprâncenele joacă un rol esențial în armonizarea trăsăturilor, de aceea este foarte important să le conturezi – însă nu cu negru, ci într-o culoare puțin mai deschisă decât nuanța ta naturală, dacă ai părul închis la culoare, și într-o nuanță ușor mai închisă, dacă părul este deschis la culoare. Folosește fardul de sprâncene, pentru că se aplică mult mai ușor și le oferă un aspect natural, firesc.
Dacă însă preferi creionul, asigură-te că după ce le conturezi, le periezi foarte bine.

Buzele în prim-plan

Include în trusa ta de zi cu zi un gloss sau un ruj într-o culoare mai proaspătă pe care să îl folosești dimineața, și un altul, mai puternic (roșu sau burgund) pentru un machiaj de impact.
Nu te feri de culorile puternice și nici nu te cantona în folosirea aceleași nuanțe.
Experimentează!

Un ten care transmite prospețime

Indiferent de stilul de machiaj pe care îl alegi, important este ca tenul să arate proaspăt. Când nu ai timp să refaci machiajul, adică să te demachiezi, apoi să folosești o cremă hidratantă, fond de ten, pudră și fard (aplicarea unui nou strat de fond de ten, peste cel existent deja nu face decât să încarce și mai mult tenul), folosește apa termală. Pulverizează pe întregul chip, pentru a hidratata și reîmprospăta aspectul pielii. La final, aplică puțin fard de obraji, pentru un strop de… sănătate.

Photo credit: yunguyen666 / Foter / CC BY