Alexandra Craescu, make-up artist

Cum alegi textura unui ruj?

Corect este să folosești textura potrivită buzelor tale. Astfel, femeile cu buze groase pot folosi ruj mat pentru evidențierea lor și echilibrarea acestora cu restul feței. În schimb, persoanele cu buze subțiri ar trebui să mizeze pe o textură glossy, care conferă volum la nivelul buzelor.

Cum alegi culoarea unui ruj?

Persoanele care au dinții mai pigmentați ar trebui să evite culorile terne sau pale de nude, roz și piersică. Pot încerca rujuri aprinse sau chiar electrice cele mai îndrăznețe dintre ele. Un alt criteriu după care poți repera culoarea potrivită a rujului este pigmentul pielii. Roșul arată foarte bine pe buze, dar este de evitat dacă ai acnee sau cuperoză. De asmenea, rujul roșu nu este recomandat nici persoanelor cu buze subțiri.

Cum aplici corect rujul?

O aplicare corectă presupune hidratarea buzelor, neutralizarea acestora cu fond de ten și pudră, iar ca ultimi pași conturarea cu un creion special și marcarea cu ruj a buzelor. Creionul se folosește atunci când dorești să-ți rujezi buzele perfect sau când vrei să previi migrarea rujului de pe buze.

Totul despre ruj. Cum alegi culoarea, textura, cum îl aplici corect?

Ce să faci ca rujul să nu se usuce pe buze?

Dacă ți s-a întâmplat ca rujul să se usuce pe buze și să arate rău, Alexandra Crăescu are o soluție și pentru această situație. Aplică un balsam pe buze, pe care îl lași să acționeze 15 minute, apoi colorează buzele. În cazul rujului mat, care usucă buzele prin textura lui, poți aplica puțin balsam după ce te dai cu ruj.

Greșeli frecvente de folosire a rujului

Printre cele mai întâlnite greșeli de folosire a rujului se află: depășirea conturului cu mult peste cel natural, utilizarea rujului direct din tub, alegerea nepotrivită a culorii rujului și folosirea unui ruj puternic în timpul zilei, ceea ce poate da senzația de îmbătrânire.

Citește și – Folosește corect creionul de buze!

Cum faci ca rujul să reziste mai mult timp

Ca prim truc pentru o rezistență îndelungată este folosirea pensulei de buze când aplici rujul. Un alt truc pentru menținerea rujului mai mult timp pe buze este să aplicăm un șervețel fin peste prima tușă a rujului și să pudrăm pe zona buzelor cu o pudră fină, apoi îndepărtăm șervețelul și aplicăm ultima tușă de ruj.

Totul despre ruj. Cum alegi culoarea, textura, cum îl aplici corect?

Alege culori naturale în timpul zilei!

Un ruj roșu atrage atenția oricând, dar e bine să ții cont că acesta se folosește în a doua parte a zilei, de preferat seara. În timpul zilei, alege nuanțe naturale, cu texturi mate sau gloss, pe care să le combini cu un machiaj pastel al ochilor, potrivit pentru acest sezon. În privința culorilor puternice pe buze, le poți purta când mergi la o petrecere seara. Evită-le, însă, dacă ai buzele subțiri, deoarece nu-ți oferă un contur sigur și, în final, nu te vor avantaja.

Foto: 123rf

Citește și – Ce machiaje se poartă în primăvara 2017