Multe produse delicate și nutritive pentru pielea corpului par la fel de bune și pentru ten. În realitate, însă, nu trebuie să le folosești pentru ten, chiar dacă sunt realizate din produse naturale și sigure. Iată câteva exemple de produse, loțiuni sau creme pe care unele femei le folosesc și pentru corp și pentru ten, dar în mod greșit.

Loțiunea de corp

Oricât ar fi de fină, delicată și hrănitoare, loțiunea dedicată pielii corpului nu se folosește și pe față. Ea este eficientă pentru pielea mâinilor și a picioarelor, pentru pielea corpului, este emolientă și hidratantă. Dar nu trebuie să o folosești pentru ten, chiar dacă este un produs foarte bun, cu ingrediente naturale și vitamine pentru pielea.

Loțiunile de corp au o formulă grasă care blochează porii tenului. După câteva folosiri pe ten, vei observa că unii pori încep să infecteze, faci coșuri și puncte negre mai mari.

Produsele pentru păr

Evită să pulverizezi pe față fixativ de păr! Există o modă printre adolescente să pulverizeze fixativ pe față după ce aplică machiajul, în ideea că fixativul de păr va fixa și fardurile.

Atenție! Fixativul conține alcool și substanțe iritante pentru piele. Ele sunt tolerate pe firele de păr formate din celule de cheratină. Dar pentru ten sunt iritante și provoacă inflamații și iritații persistente.

Uleiurile vegetale pentru gătit

Multe uleiuri scumpe pentru uleiul de măsline, uleiul de avocado sau uleiul de cocos sunt promovate drept soluții naturale pentru îngrijirea tenului, mai ales a tenului uscat. Dar aceste uleiuri sunt mult mai bune pentru piele, dacă le consumi în cantități moderate.

Nu aplica uleiuri foarte grase pe ten, așa cum este uleiul de măsline sau uleiul de cocos. După mai multe folosiri, acestea vor bloca porii, care se vor irita și vei face acnee.  

Pentru uz extern, astfel de uleiuri grase pot fi folosite pentru pielea mâinilor sau a coatelor, dacă este uscată și te ustură. Cu toate acestea, pentru orice tip de piele mai sensibilă trebuie să folosești produse dermatocosmetice special concepute.

Săpunul de mâini

Evită să te speli pe față cu săpunul obișnuit pentru mâini. Chiar dacă îl folosești sporadic, pentru că nu ai alt tip de săpun la îndemână, ai grijă să nu o faci prea des. Săpunurile obișnuite pentru mâini, fie ele solide sau lichide sunt destul de puternice și usucă pielea tenului.

Gelul de duș

Oricât ar fi de fin, delicat și hrănitor gelul de duș, nu trebuie să îl folosești pentru ten. Gelurile de duș au o formulă de curățare a pielii corpului care este totuși agresivă cu tenul și îl usucă după câteva utilizări.

Pasta de dinți

Simți nevoia uneori să folosești un produs ușor abraziv pentru a curăța tenul? Circulă pe rețelele de socializare tot felul de sfaturi cum să pasta de dinți ar albi tenul, ar curăța petele și coșurile.

În realitate, ea nu are deloc aceste beneficii pentru ten. Pasta de dinți este bună pentru a curăța și albi dantura, dar nu șterge petele tenului, care sunt formate în profunzimea pielii, acolo unde se adună mai multe celule de melanină.

Nu folosi pasta de dinți pentru ten. Ea conține mentol, fluoride și alte substanțe pentru albirea dinților care irită tenul.

Parfumul

Ai grijă să nu pulverizezi parfum pe față sau pe gât. Pielea tenului și pielea gâtului sunt foarte sensibile. Parfumurile conțin în mare parte substanțe iritante și toxice, tot felul de compuși obținuți din benzen, alcool și săruri minerale care atacă tenul și pielea.

În mod normal, ar fi bine să nu folosești deloc parfum direct pe piele. Mai bine îl pulverizezi pe haine. Iar pentru subțraț sau zonele delicate unde transpiri mai mult vara este bine să folosești antiperspirate cât mai delicate și sigure pentru pielea ta.