Evită cât de mult poți expunerea la soare pe perioade mai lungi de timp fără să folosești soluții de protecție. Arsurile solare favorizează apariția cancerului de piele, care atacă la orice vârstă și nu poate fi combătut sub nicio formă.

Ia cu tine crème de protecție cu SPF ridicat sau uleiuri naturale care protejează pielea de arsurile provocate de ultraviolete. Nu uita de pălărie! Ideal ar fi să porți șapcă sau pălărie din materiale care pot respinge razele UV, chiar dacă au un preț puțin mai mare decât pălăriile obișnuite de pai.

Uleiuri naturale care protejează pielea

Multe crème cu SPF conțin și ingrediente naturale precum uleiuri vegetale sau uleiuri esențiale care pot proteja straturile superficiale ale dermei de arsurile solare. Uleiurile naturale sunt bogate în carotenoizi, flavonoizi și antioxidanți cu efecte antiinflamatoare, calmante și regeneratoare. În plus, unele dintre ele conțin anumite substanțe care pot respinge razele nocive și anume ultravioletele, care provoacă daune în straturile profunde ale pielii.

Pe de altă parte, uleiurile naturale sunt ușor de aplicat, intră în piele, o hrănesc și o protejează, o mențin mai hidratată pe parcursul zilei și, cu timpul, pot combate procesele de degenerare și pot întârzia apariția ridurilor și a petelor. Așadar, ai multe motive pentru care merită să folosești uleiuri naturale care protejează pielea, chiar dacă unele dintre ele lasă o ușoară senzație de piele uleioasă.

Uleiul de morcovi

Conform ultimelor studii, se pare că uleiul de morcovi are un factor de protecție solară 40 și este cea mai bună alegere în acest sens. Este un ulei cu certe calități pentru protejarea pielii împotriva radiațiilor solare și a radicalilor liberi. Acesta se poate utiliza în combinație cu alte uleiuri vegetale, ca emolient și hidratant al stratului cornos, menținând o hidratare continuă.

Totodată, el pregătește pielea pentru expunerea la soare, favorizează un bronz frumos și uniform, catifeleaza și revitalizeaza pielea după expunerea la soare, favorizează regenerarea celulelor pielii și are efect antioxidant.

Extractul uleios din morcov este bogat în caroteni, vitaminele B1, B2, C și E și săruri minerale care protejează pielea de deshidratare și arsuri solare.

Uleiul din germeni de grâu

Uleiul obținut din germenii de grâu este mult mai accesibil la preț decât uleiul din morcovi, poate fi cumpărat în cantități mari la un preț modic. Este un ulei deosebit de sănătos și benefic pentru întregul organism și pentru piele. El conține cantități mari de vitamine precum vitamina E, vitamina K, dar și vitamina B. Totodată, acesta creează un strat protector împotriva radiațiilor UV, protejând pielea atunci când este expusă la soare.

El va menține pielea hidratată și catifelată pe tot parcursul zilei și are un factor de protecție mediu, comparabil cu cremele cu SPF 30. Dacă ieși la o plimbare pe stradă, este suficient să aplici acest ulei pe mâini, pe picioare și pe decolteu. La fel de bun este și pentru ten, dar după aplicarea uleiului trebuie să masezi bine și să folosești doar o pudră matifiantă de bună calitate, fără fond de ten.

Uleiul din sâmburi de zmeură

Presat la rece, acest ulei este extraordinar pentru piele și este folosit în multe cosmetice de lux pentru îngrijirea tenului. Este un ulei scump, dar calitățile lui sunt excelente. Este unul dintre puținele uleiuri naturale care previne apariția ridurilor și combate procesele de degenerare a tenului după vârsta de 40 de ani.

Uleiul din sâmburi de zmeură este bogat în carotenoizi, acizi grași Omega 3 și Omega 6. El formează o peliculă protectoare în straturile superficiale ale pielii și o protejează de arsurile profunde ale ultravioletelor.

Aplică acest ulei și pe ten, și pe decolteu sau pe umeri, pentru a menține o piele frumoasă și sănătoasă timp îndelungat. În primul rând pentru ten, este un ulei excelent care păstrează pielea tânără, catifelată și netedă. Trebuie doar să îl folosești frecvent, în cantități mici, dacă nu ai acnee sau coșuri purulente.

foto: Pexels.com