Tocul subțire face piciorul frumos…Iar talpa comodă te face fericită. Acum, să punem în balanță: să avem glezne fine pe care să le afișăm în toată splendoarea lor în cei mai senzuali pantofi sau să să ne simțim ca peștele-n apă? Dacă nu cerem prea mult, amândouă Doamne! Mulțumim… 
Picioarele noastre pot fi antrenate prin mers, alergare, exerciții de gimnastică sau prin purtarea de încălțăminte cu toc. Mușchii gambelor se rotunjesc frumos când obișnuim piciorul să-și țină echilibru pe vârfuri și cu cât facem acest lucru mai des, cu atât devine din ce în ce mai firesc pentru anatomia piciorului să se obișnuiască cu noua postură. Dacă încălțămintea cu toc nu face parte din obiceiul zilnic, cotidian, îi va fi greu cu proxima ocazie să se simtă comod cocoțat sus pe un calapod pe care-l consideră nefiresc. Purtarea tocurilor ajută corpul să se așeze într-o postură corectă, îl obligă practic să stea drept, nerelaxat, cu coloana în poziție corectă. Iată de ce pe tocuri părem, nu doar înalte ci mai bine proporționate. Pentru că poziția relaxată poate scoate în evidență șoldurile și coapsele netonifiate, talia îngroșată, o eventuală scolioză. Postura relaxată ne face să scoatem bazinul în față, ducând posteriorul într-o poziție oarecum ascunsă privirilor.

Ești genul care poartă fără toc?

Dacă nu ai fost genul care să se simtă comod pe tocuri, fiecare pas cu tălpile așezate pe toc sunt un adevărat calvar. Vei simți nu doar dureri la nivelul gambelor ci și a mușchilor din zona spatelui și vei da vina pe coloană sau hernie. Dacă vrei să te simți lejeră, sprințară, comodă, talpa moale, joasă este atuul tău. Vei experimenta o senzație continuă de relaxare și confort. Poți stabili singură ritmul mersului, oricât de repede, oricât de apăsat sau târșâit. Poți alerga, sări fără teamă și fără rețineri.
Deci, ce-ai ales?
tamaris
Ghete- Tamaris
2932dp4611n
Pantof sport – Benvenuti
26120483_b
Ghete- Clarcks