Razele soarelui, lumina și primăvara te îmbie să încerci ceva nou în fiecare an. Când vine vorba de machiaj, sunt momentele tale în care poți alege de la primele ore ale dimineții cum să fie ziua ta. Colorată? Optimistă? Veselă? Iată ce machiaje se poartă în  această primăvară. Alege ce ți se potrivește!

Pleoape colorate

Tendințe în machiaj primăvara 2019 - pleoape colorate

Dacă îți plac culorile, atunci primăvara asta ai ocazia să experimentezi tot felul de machiaje cu farduri colorate. Practic nu există o limită a culorilor, ba, mai mult le poți combina și între ele, dacă dorești să fii creativă. Ai de ales între variante diferite de albastru, de la turcoaz până la albastru electric sau între tonuri de verde sau portocaliu. Nu evita nici galbenul sau roșul, mai ales în zilele însorite, când și hainele tale sunt vesele și transmit mesaje optimiste celor din jur.

Smokey eyes

Tendințe în machiaj primăvara 2019 - smokey eyes

Conturul ochilor cu mai multe nuanțe de maro sau negru este una dintre tendințele preferate de make-up artiști pentru această primăvară. De menționat că smokey eyes devine un machiaj mai delicat, soft, cu tonuri care pot varia de la culoarea ametistului către cea a cafelei. De asemenea, nuanțele de maro pot fi combinate cu o linie subțire de gloss, pentru un efect metalic, mai ales în cazul în care dorești un machiaj de seară.

Citește și – Ai cearcăne sau pungi sub ochi? Scapă de ele cu metode naturale!

La vie en rose

Tendințe în machiaj primăvara 2019 - la vie en rose

Așa cum spune și cântecul, viața poate fi în roz, mai ales dacă vine vorba despre machiaje de primăvară. În acest sezon poți alege rozul în diverse combinații, pal, prăfuit, clasic, puternic atât pentru pleoape, cât și pentru obraji sau buze. Pentru un aspect diafan, rozul este perfect. De asemenea, alege-l pentru un machiaj de zi, care-ți va da un aer fresh și te va binedispune. Încearcă să nu combini rozul cu negru sau cu tonuri închise, puternice. Ar fi un contrast prea puternic.

Rujul roșu sau natural

Tendințe în machiaj primăvara 2019 - ruj roșu

Se pare că rujul roșu este unul dintre produsele de machiaj care continuă de câțiva ani să rezite în topul tendințelor. Buzele roșii sunt asociate cu puterea, cu feminitatea, oferind în același timp un aer sofisticat și elegant. Nu uita că rujul roșu este o armă de seducție imbatabilă și un accesoriu de neprețuit pentru evenimentele sau petrecerile de seară. Pentru zi, mizează în continuare pe tonuri naturale, nude, de bej sau roz deschis sau chiar gloss-uri incolore.

Sprâncene aranjate

Tendințe în machiaj primăvara 2019 - sprâncene aranjate

O tendință pe care ar trebui să o explicăm puțin. Ce înseamnă sprâncene aranjate? Să fie bine conturate, destul de groase încât să pună în evidență trăsăturile feței și fără fire rebele. Pentru aceasta ai nevoie de fard pentru sprâncene care să umple golurile și de mascara pentru sprâncene incoloră care să le păstreze forma intactă. Dacă nu ai mascara poți folosi și o periuță specială pe care o găsești de obicei în kiturile pentru sprâncene. Atenție și la culoarea sprâncenelor, să fie în armonie cu aceea a părului!

Foto: Shutterstock

Citește și – Când expiră produsele cosmetice?