1. Elemente distinctive

Foarte popular încă din 1960, stilul bohemian, sau boho, se caracterizează prin combinarea unor piese vestimentare distinctive cum sunt cele de inspiraţie etno-folclorică, cu elemente simple şi moderne, în culori ce cuprind toate nuanţele naturale ale pământului. Accesoriile sunt confecţionate din fâşii de piele, pene naturale, bile colorate şi se poartă fără restricţii, începând cu glezna piciorului până la adăugarea lor în împletiturile din păr.

Fustele largi şi lungi cu printuri multicolore, sandalele fără toc cu barete simple şi nesofisticate, genţile cu franjuri şi vestele croşetate sunt piesele care se combină cu elementele simple, cum ar fi un top alb, pentru a crea ţinute originale boho. Hainele şi accesoriile din piele velur sunt un alt element de bază precum şi straturile suprapuse de ţesături şi elemente tradiţionale specifice fiecărei ţări.

3. Combinaţii boho-chic

Regula de bază pentru crearea unor ţinute boho este libertatea şi lejeritatea combinaţiilor vestimentare. O tunică sau un caftan din fibre naturale este o alegere ideală pentru o pereche de pantaloni largi din in, aşa cum fusta de inspiraţie etnică (am voie gipsy?) creează stilul bohemian prin adăugarea unor accesorii multicolore, cu flori sau dantelă împreună cu o eşarfă înfăşurată în jurul taliei sau ca bandană.

Sursa foto:123rf.com