Cea mai invocată scuză este lipsa timpului: odată ajunsă acasă, nu reusești să-ți găsești un sfert de oră pe care să-l dedici demachierii. În realitate însă, nici măcar nu este vorba despre un sfert de oră, ci despre cel mult trei minute, și asta când ai de-a face cu un ten încărcat cu produse cosmetice. Foarte importantă este și soluția pe care o folosești pentru a te demachia.

1. Laptele și soluțiile demachiante

– sunt printre variantele preferate de îndepărtare a machiajului. Aplică o cantitate mică pe o dischetă demachiantă, presează ușor, pentru câteva minute, pe ochi, apoi șterge cu mișcări descendente.

3. Soluțiile micelare

– Dacă ai un ten sensibil și nu te machiezi puternic, soluțiile micelare pot fi o variantă bună, întrucât pielea le va tolera foarte bine. Însă ele nu vor curăța în profunzime tenul, așa cum o vor face loțiunile demachiante, mai ales dacă obișnuiești să folosești multe produse de machiaj.

4. Demachiantele bifazice

– O combinație de apă și ulei, demachiantele bifazice sunt excelente pentru îndepărtarea machiajului puternic și chiar și pe cel waterproof. Important e să găsești formula de ingrediente care să nu conțină substanțe iritante.

Demachiază-te dimineața și seara, indiferent dacă te-ai machiat sau nu. Important este să îndepărtezi și urmele de praf, nu doar machiajul. De asemenea, atunci când te demachiezi, ocupă-te și de zona gâtului, nu doar de față.

Sursa foto:123rf.com