15, 30 sau 50+?

Factorul de protecție pe care îl alegi prelungește perioada de timp până când pielea ta începe să se ardă. Dacă, spre exemplu, observi că ai o piele sensibilă, care tinde să se ardă repede, în cinci minute, factorul de protecție 30 va prelungi acel interval de timp de 30 de ori, deci cu 150 de minute. Factorul de protecție nu te protejează însă 100% de efectele nedorite ale soarelui, de aceea trebuie să ții cont și de intervalul de timp în care alegi să stai la soare (nu între 12 și 16) și de codul vestimentar specific verii: haine din materiale răcoroase și pălării.

În ce cantitate?

Spre deosebire de cremele de uz zilnic, pe care le folosim în cantități mici, cremele cu factor de protecție trebuie folosite cu simț de răspundere. Se spune că pentru fiecare zonă pe care vrei să o acoperi trebuie să folosești o cantitate egală cu o lingură. Reaplică la două-trei ore, insistând asupra zonelor mai sensibile peste care, paradoxal, se trece, de obicei, cu vederea: nas, urechi, gât și degetele de la picioare. Dacă obișnuiești să te machiezi, crema cu factor de protecție este prima pe care trebuie s-o aplici pe piele.

Când aplici crema?

Cu siguranță nu atunci când ajungi pe plajă și te întinzi pe șezlong. Cremele cu protecție solară au nevoie de circa 20 de minute pentru a pătrunde complet în piele. Și încă un aspect foarte important: chiar dacă afară nu e soare, folosește crema cu SPF.

Sursa foto: Shutterstock