La ce folosește spuma de păr?

Spuma de păr este unul dintre cele mai cunoscute produse de styling. O poți aplica atât pe părul ud, cât și pe părul uscat, fie la rădăcină, fie pe lungimea firului de păr. Spuma de păr are diverse întrebuințări, de aceea este bine să o alegi în funcție de ce dorești să obții folosind-o. Există spume de păr pentru pentru fixare, pentru volum sau pentru definirea buclelor.

Spuma de păr, ideală pentru părul subțire

Principalul rol al spumei de păr este de a oferi volum coafurii, de aceea este ușor de înțeles de ce părul subțire, fin, se împacă cel mai bine cu acest tip de produs de styling. Dacă ai părul gros, o poți folosi pentru finalul coafurii, iar dacă părul tău e ondulat sau creț, alege o spumă care să definească buclele.

Citește și – Coafuri după 50 de ani. Pe care o preferi?

Cum alegi o spumă de păr în funcție de nivelul de fixare

Cu cât cifra de pe produs este mai mare, cu atât spuma oferă o fixare mai puternică. Dacă ai părul fin și dorești volum, alege o spumă cu grad de fixare normal, 2 sau maximum 3 și cu aplicare la rădăcină. Există spume de păr care se aplică la baza părului și oferă volum la rădăcină. Spuma de păr cu fixare puternică este ideală atunci când vrei să fixezi anumite șuvițe, de exemplu, iar cea cu fixare foarte puternică, atunci când dorești o coafură care să reziste intactă câteva ore.

Cum aplici corect spuma de păr

Există două moduri de a aplica spuma de păr. Una dintre ele este să aplici în palmă o cantitate de mărimea unui ou și apoi pe păr. Această metodă este bună doar dacă vrei să folosești spuma pe vârfuri. Altfel, nu ai cum să aplici cu mâna uniform pe tot părul. În acest caz, fie poți aplica spuma direct pe păr sau poți aplica pe perie spuma și pieptăna părul de la rădăcini până la vârfuri, înainte de a-l usca.

Foto: 123rf

Citește și – Cum alegi culoarea părului în funcție de nuanța pielii, de culoarea ochilor sau de vârstă!