Tendințele în frumusețe din ultimii ani pun accent pe sprâncenele groase, care conturează bine fața, dar e bine de știut că acestea nu se potrivesc oricărui chip. Important este să ții cont de câteva aspecte atunci când alegi forma și grosimea sprâncenelor. Forma sprâncenelor trebuie să fie în armonie cu întreaga față, ele având puterea să îndulcească trăsături mai aspre sau, din contră să evidențieze trăsăturile persoanelor cu părul blond și ochi deschiși la culoare.

Citește și – 6 trucuri de machiaj care te vor întineri cu câțiva ani

Cum alegi forma sprâncenelor?

Pentru a stabili forma corectă a sprâncenelor ai nevoie de un creion sau o pensulă, o oglindă și de urmat trei pași. Pentru fiecare pas trebuie să faci un semn pe piele, pentru a pensa mai ușor sprâncenele.

  1. Pune creionul sprijinit de partea laterală a nasului în poziție dreaptă, iar acolo unde atinge sprânceana este locul de unde ar trebui să începi să pensezi.
  2. Pentru a afla punctul cel mai înalt al sprâncenei, punctul maxim de arcuire, pune creionul la baza nasului și trasează o linie imaginară diagonală care să „atingă” partea exterioară a irisului.
  3. Ca să afli unde se termină sprânceana, trasează o linie imaginară de la baza nasului către colțul exterior al ochiului.

Cum pensezi corect sprâncenele?

Ai nevoie de o pensetă, un foarfece micuț și o periuță pentru sprâncene. După ce ai stabilit cele trei puncte care te vor ghida în a alege forma corectă, începe să pensezi din colțul interior al ochiului către exterior. Pensează în direcția de creștere a părului, cât mai aproape de rădăcină. Nu smulge mai multe fire deodată! Cu periuța pentru sprâncene piaptănă-le în direcția creșterii lor și taie firele mai lungi, care arată dezordonat.

Ce faci dacă ai greșit?

În cazul în care le-ai făcut prea subțiri sau ai creat mici goluri în ele, ai la îndemână creion sau fard pentru sprâncene. Alege-le în așa fel încât nuanța să se potrivească. La final, poți aplica gel pentru sprâncene, care să le fixeze și să le ajute să-și păstreze forma pe tot parcursul zilei.

Culoarea potrivită

Creionul de sprâncene trebuie ales într-o nuanță cât mai apropiată de nuanța de moment a părului. Nu le face foarte închise… chiar dacă ești brunetă. Sprâncenele foarte închise la culoare și unghiulare aspresc și îmbătrânesc trăsăturile.

Foto: 123rf

Citește și – Îți dorești gene mai lungi și dese? Iată trei trucuri la îndemâna oricui!