Beneficii pentru piele

„Dincolo de beneficiile pentru sănătate, spirulina acționează și asupra pielii, având efecte antiinflamatoare. În plus, curăță porii, absoarbe excesul de sebum, oxigenează celulele, are un efect regenerator, netezește ridurile și ameliorează iritațiile“, continuă Ana Albu. Folosindspirulina în mod constant în tratamentele de îngrijire, vei constata că îmbătrânirea tenului este încetinită, iar una dintre explicații este că seleniul și zincul, conținute de spirulină, împiedică formarea radicalilor liberi.

Ce variantă alegi?

În magazinele naturiste, spirulina poate fi găsită sub mai multe forme: pulbere, capsule cu spirulină și tablete, însă cele mai potrivite pentru tratamentele faciale sunt primele două variante. Important este să verifici eticheta și să te asiguri că proveniența este de încredere.

Spirulina este cultivată în multe zone ale lumii, important este ca dezvoltarea acesteia să nu fie influențată de folosirea pesticidelor. După recoltare, se lasă la uscat și apoi transformată în pudră. De regulă, în cosmetică, spirulina este folosită ca ingredient în măștile pe bază de ingrediente naturale. Măștile cu spirulină pot fi folosite pentru orice tip de ten, iar rezultate se observă chiar și după prima aplicare: vei avea o piele mai netedă, mai catifelată, porii se vor micșora, iar ridurile fine vor fi estompate. Iată două rețete recomandate de Ana Albu.

Mască cu spirulină și banană

Este potrivită pentru orice tip de ten. Piseaza o jumătate de banană cu furculiță și apoi adaugă o jumătate de linguriță de spirulină. Amestecă și aplică pe tenul curat. Clătește cu apă călduță după 20 de minute.

Masca cu spirulină și apă de trandafiri

Este un remediu excelent pentru tenul acneic și tenul gras. Amestecă o linguriță de spirulină cu apă de trandafiri (se mai estompează mirosul pregnant de alge) până se formează o pastă. Aplică pe tenul curat și las-o să acționeze 10 minute. Clătește cu apă caldă.

Copyright: joannawnuk / 123RF Stock Photo