Spălarea corectă întârzie îmbătrânirea
Temperatura apei este foarte importantă atunci când ne spălăm pe față. În vreme ce apa fierbinte usucă pielea, cea rece împiedică deschiderea porilor. E recomandată cea la temperatura camerei, deși cea rece ne înviorează de dimineață. Mai mult, e recomandat să nu te speli de mai mult de două ori pe zi. În caz contrar, tenul va produce tot mai mult sebum.
Citeste si:
Piele arsă la soare? Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a te vindeca rapid
Exfolierea se face cu moderație
Folosirea zilnică a unui produs exfoliant nu e deloc recomandată. Motivul? Pielea se va irita foarte ușor și va deveni extrem de sensibilă. O singură procedură de exfoliere pe săptămână este suficientă. După exfoliere, se recomandă un prosop proaspăt, moale, curat, destinat exclusiv uscării tenului. Acesta se schimbă la trei zile.

Nu folosiți prea des șervețele umede
În caz de forță majoră, folosirea șervețelelor umede sau demachiante nu constituie o problemă. dar utilizarea lor constantă nu e deloc benefică. Conțin foarte multe chimicale care duc, în timp, la afecțiuni ale tenului. Pentru a face o curățare corectă, folosește produse specifice, neagresive, care nu conțin săpun.
Spală fața cu mișcări circulare
Gestul potrivit pentru spălarea sau curățarea tenului este cel al mișcării circulare. Mișcările de acest tip stimulează fluxul de sânge și stimulează eliminarea mizeriei de orice fel din tegument. Pielea devine astfel mai tonică și mai compactă. Nu frecați chipul agresiv, ci doar apăsați în locurile de interes. În același fel, prin apăsare și nu prin frecare, se folosește prosopul, pentru uscarea feței.
Aplică cremă hidratantă imediat după spălare
Cel mai oportun moment pentru a aplica o cremă hidratantă este imediat după spălarea feței. Tegumentul este atunci curat și gata să absoarbă principiile active din emlusie. Singura excepție este în cazul produselor pentru acnee care se aplică după 10-15 minute de la curățarea tenului cu apă.
Citește și: