Răsfăţ deplin la baia de seară

Creează cadrul perfect: aprinde câteva lumânări parfumate, pentru atmosferă, apoi adaugă în apa din cadă un ulei natural făcut din două-trei linguri de ulei de măsline şi câte o picătură din două arome esenţiale preferate, pentru îmbunătăţirea stării de spirit şi hidratarea pielii, sare de mare şi 2 linguri de lapte praf, pentru un efect exfoliant. Dacă vrei, poţi adăuga un pumn de flori uscate de muţelel. Cât stai în cadă, lasă halatul de baie pe calorifer, astfel încât acesta să fie cald când îl îmbraci. E o senzaţie extrem de plăcută. Temperatura apei nu trebuie să depăşească 38 de grade, iar baia ar trebui să dureze în jur de 15-20 de minute. Cât timp te relaxezi în cadă, înmoiae un prosop în apa caldă, stoarce-l bine şi ţine-l câteva minute pe faţă. Apoi, cu o lufă sau cu o mănuşă de baie, masează-ţi picioarele, mâinile, ceafa şi umerii.

Exfolierea, esențială pentru o piele frumoasă

Acest pas menţine pielea sănătoasă şi catifelată. Ca să ai parte acasă de experienţa minunată de la spa, e important să foloseşti ingrediente naturale, parfumate şi hrănitoare. Pentru un scrub reuşit, combină o lingură de zahăr brun cu una de miere, 2-3 de ulei de măsline şi o picătură dintr-un ulei esenţial cu efect calmant. Dacă este nevoie, măreşte cantităţile. Aplică pe corp prin masaj uşor şi insistă pe zonele cu piele îngroşată: coate, călcâie etc.  La final, clăteşte bine cu apă.

Automasajul, relaxarea deplină

Continuă masajul şi după baie. Pentru pielea cu tendinţă de îmbătrânire, uleiul din sâmburi de struguri este alegerea perfectă: oferă o protecţie deosebită pielii, asigură hidratare intensă şi de durată, regenerează şi are rol antiîmbătrânire. Combină-l cu 1-2 pucături de ulei esenţial de lavandă sau de iasomie şi aplică după baie, pe pielea umedă. Masează încet fiecare zonă în parte şi insintă în special pe tălpi şi în palme, acolo unde se află zonele reflexe. Pentru coapse şi fese, foloseşte role sau perii speciale pentru masajul anticelulitic.

Arome pentru trup și suflet

Pentru o șendință spa ca la carte, uleiurile esențiale nu trebuie să lipsească. Nu se aplică direct pe piele, ci mereu diluate în alte uleiuri sau diverse compoziții. Aroma se alege în funție de efectul dorit: ca să scapi de stres și să te relaxezi, ai nevoie de lavandă, trandafir, mușețel, ylang-ylang sau iasomie. În schimb, pentru un efect tonic, va trebui să folosești aromele citrice (grepfruit, lămâie, portocală), bergamotă sau eucalipt.

Sursa foto: Flickr.com