Materialul se numește, de fapt, polar fleece, acesta este definiția pe care i-au dat-o inventatorii săi la 1979, un înlocuitor pentru lână. Evident, unul sintetic, din moment ce materia primă pentru fabricarea acestui gen de țesătura este tereftalatul de polietilena.
Ce-a avut atât de special acest material, încât a fost adoptat pe o scară atât de largă? În primul rând este ușor. Mult mai ușor decât lâna. Face parte din seria materialelor care izoleaza foarte bine, atât termic cât si hidro. Odată îmbibat cu apă, acest material își păstrează în continuare calitățile, păstrând constantă temperatura corpului și fiind la fel de elastic. În plus, tinde să absoarbă cu brio transpirația emanată de corpul uman. Din acest material se fabrică cu mare succes atât celebrele pulovere, cât și pantaloni izolanți, ținute pentru fitness, hanorace, pături, haine pentru cațărare pe munte sau simple excursii montane.
Un alt avantaj al fleece-ului este că se poate introduce în mașina de spălat fără să-și piardă din calități sau culoare. Se usucă repede și e o bună alternativă pentru lână, din ce în ce mai scumpă ca material pe piață. Permite transpirației să se evapore ușor, lăsând pielea să respire – asta în cazul produselor de bună calitate din fleece. Dezavantaje: este un material inflamabil, produsul în sine fiind nereciclabil. Atenție la Fleece-ul pe care scrie Made in China, acesta poate avea efecte contrare, în ceea ce privește transpirația.

Sursa foto:123rf.com