Nu e nici frig, dar nici cald. Nu poți ieși dimineața doar în bluză, nu poți sta imbrăcată după-amiaza cu jacheta pe tine. Nu poți să te îmbraci doar în rochie, fără să-i adaugi un ajutor în caz de răcoare. Iar acest ajutor, cel mai probabil, este o jachetă lejer-elegantă, care să se potrivească tuturor momentelor zilei. Așadar, ce jachetă alegi?
Dacă porți mai multe haine sport-casual, adică blugi, pantaloni leggins, fustă din denim, pantaloni din doc și tricouri sau bluze simple și largi, vei alege geaca stil aviator, pe care stiliștii o ‘bomber’. Este destul de scurtă, destul de tinerească și suficient de călduroasă ca să-ți țină de cald în diminețile și serile răcoroase. Acastă geacă s-a reinventat în nenumărate variante. Nici pomeneală să rămânem încorsetați în modelul clasic Top Gun pe care am admirat-o în filmul omonim, cu Tom Cruise, purtând atât de dezinvolt celebra geacă… Acum vorbim deja de materiale gen vâscoză mătăsoasă, spandex, neopren, piele ecologică.
Sacoul cambrat pe talie. Este alegerea ideală dacă obișnuiești să porți rochii și fuste. Cu alte cuvinte dacă ești genul feminin cu tușe clare clasice. Alege culori neutre, gen bej și gri deschis și evită mult uzatul negru.
Tunica lungă. Este o piesă interesantă, destinată celor care preferă hainele originale. Se potrivește atât stilului casual cât și celui comod-elegant.
Cardiganul. Este acel pulover cu care ne simțim în largul nostru, suficient de lung cât să acopere talia, și destul de larg să fie ultra-comod, aproape să nu-l simți pe tine. Cardiganul are de obicei buzunare și poate să nu aibă nasturi.