Puncte roșii dureroase 

Punctele roșii apar în cazul pielii sensibile în special la folosirea epilatorului. Multe femei cu acest tip de piele  nu pot folosi aparatul din cauza reacțiilor adverse care se manifestă prin iritații care rămân pe piele chiar și 24 de ore. Punctele roșii umflate pot apărea și la femeile cu piele normală, în urma epilării și pot indica o altă afecțiune a pielii: foliculita. Foliculita apare în urma umflării sacului care protejează rădăcina firului de păr și este cauzată de o infecție cu stafilococ auriu. Epilarea cu ceară este cauza principală a foliculitei, deoarece leziunile provocate la nivelul pielii ușurează pătrunderea bacteriilor. În cazul în care observi aceste semne, trebuie să te adresezi din timp unui specialist care va determina cauza și îți va recomanda un tratament foliculită. Pentru a preveni această problemă, poți încerca epilatul cu IPL.

Iritații cauzate de aparatul de ras

Poate că uneori folosești aparatul de ras pe fugă, pe pielea uscată și nepregătită pentru epilare. În aceste momente apare așa numita arsură cauzată de lamele de ras, neplăcută nu doar din punct de vedere estetic, ci și dureroasă. Iritația poate persista o zi întreagă în cazul femeilor cu piele sensibilă. Pentru a evita simptomele și rănirea epidermei, este important să urmezi câțiva pași simpli înainte și după de fiecare epilare:

  • Exfoliere;
  • Folosirea unui aparat de ras potrivit;
  • Hidratare.

Etapele trebuie parcurse la fiecare epilare cu aparatul de ras, așa că nu alege să faci asta când ești în criză de timp. De asemenea, asigură-te că ai multă lumină la dispoziție și că mișcările pe care le faci sunt scurte și executate cu atenție. Graba strică treaba.

Fire de păr crescute sub piele

Unul dintre simptomele des întâlnite sunt punctele roșii umflate cauzate de firele de păr blocate de pielea moartă. Punctele cresc și iau aspectul unor coșuri, devenind chiar dureroase și apar cel mai des pe picioare, în zona axilelor și în cea inghinală. Exfolierea pielii în mod regulat are efect preventiv, prin îndepărtarea stratului de piele moartă care blochează porii. Dar aceste fire pot fi și simptome ale unei afecțiuni precum foliculita, moment în care trebuie să te adresezi medicului. 

Dacă observi aceste simptome în urma epilării, s-ar putea să fii nevoită să încerci procedura la salon sau să ceri sfatul unui medic dermatolog.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Nomasvello.ro