Dimineața, când pleci de acasă te gândești de două ori ce bluză să îmbraci și te răzgândești de trei ori. Chiar dacă știi că ședința cu părinții de la școala odraslei, nu e despre tine, nu vei fi tu în centrul atenției și vor fi cel puțin o duzină de alte mămici prezente, tot nu vrei să lași capitolul Vestimentație în voia sorții.
Așadar, iată câteva reguli de care trebuie să ții cont dacă vrei să te simți în largul tău printre ceilalți părinți și dascăli, într-o zi importantă din anul școlar al copilului tău.
1. Ședințele cu părinții sunt fixate în septembrie, cel mai târziu la începutul lui octombrie. Oricât de cald ar fi afară, nu vom alege o rochie decoltată, vaporoasă, în care ne-am simțit excelent în acest concediu pe litoral.
2. Aceste întâlniri cu diriginții sau învățătorii sunt sobre cu discuții pe teme administrative și la obiect. Se țin într-o sală de clasă, nu la teatru. Nu e cazul să reactivezi catifeaua, brocartul, satinul și dresurile din mătase.
3. Vrei să iei cuvântul și să atragi atenția asupra unor chestiuni care te-au deranjat anul trecut. Nu e cazul să pari mai serioasă decât este subiectul discuției. Nu te chinui să-ți faci coc, să porți sacou și să pari cu cinci ani mai în vârsta te teamă că nu vei fi luată în serios. Nu hainele trebuie să fie coerente…
4. Ești o mamă trecută de vârsta când Balzac venera femeia și totuși corpul tău, tenul și mina feței îți sunt cei mai puternici aliați. Nu e cazul să epatezi de aceste atribute folosindu-te de cele mai sofisticate ținute. Fii discretă, elegantă fără exagerări, lejeră fără să pari că nu-ți pasă.
5. Alege culori discrete: nuanțe de bej, griuri, burgund, kaki. Culorile prea vesele și prea petrăcărețe nu se potrivesc cu dress-codul întâlnirii.
6. Vrei să pari o mamă cool? Nu purta totuși jeanșii rupți și hanoracul cu citate din Bob Marley. Rămâi la jeanșii drepți clasici și la bluza casual, dacă ești genul sport.
7. Ia-ți o geantă în care să încapă o agendă și un pix. Mai mult ca sigur vei avea de notat unele notițe, sume, informații, date. O geantă plic nu te ajută.
8. Dacă vrei să nu greșești, poartă o cămașă albă cu ce accesorii vrei tu, iar în partea de jos, alege între o pereche de jeans sau pantalonii în care să te simți în largul tău. Dacă este răcoare, pune deasupra un cardigan și o eșarfă, și ești gata.

Copyright: zoomteam / 123RF Stock Photo