Uleiul de ricin este unul dintre ingredientele naturale recomandate atunci când observi că părul trece printr-o perioadă dificilă: este uscat, fragil, deci se rupe ușor, cade mai mult ca de obicei, nu se aranjează. Secretul eficienței sale este dat de conținutul mare de acizi grași nesaturați care redau părului echilibrul pierdut. În plus, este foarte ușor de folosit și la un preț accesibil, așa că nu ai de ce să eviți această metodă simplă de îngrijire a părului.

Pentru podoaba capilară

Înmoaie vârfurile degetelor în ulei de ricin, apoi masează ușor rădăcinile părului, întinzând uleiul pe toată lungimea părului. Înfășoară părul într-un prosop cald, iar după 30 de minute spală părul cu șampon și balsam. Repetă acest tratament o dată pe săptămână, până când observi că părul își recapătă forța.

Pentru sprâncene

Cu vârful degetelui înmnuiat în ulei de ricin, tapotează pe gene, astfel încât acesta să intre bine în piele. Repetă aceste procedeu în fiecare seară, pentru a avea parte de rezultate vizibile rapid. O altă variantă eficientă de îndesire și fortifiere a firelor de păr este combinația de ulei de ricin și miere de albine, aplicată pe sprâncene timp de 15 minute. La final clătește cu apă călduță.

Pentru gene

Folosește o cantitate mică de produs pe care să o aplici la baza genelor, fie cu vârfurile degetelor, fie cu un bețișor de bumbac înmuiat în ulei.

Copyright: bdspn / 123RF Stock Photo