Păstrează tenul frumos cu ceai verde

Pentru o piele fină, suplă și întinerită, demachiază-te cu o infuzie de ceai verde. La final, pentru refacerea filmului hidrolipidic, aplică ulei de sâmburi de caise. Sau aplică pe tenul curat comprese cu ceai verde, timp de 20 de minute. La final, clătește cu un amestec făcut din apă și suc de lămâie și aplică puțin ulei de măsline pentru hidratare. Pe lângă acesta, extractul de ceai verde este un bun antioxidant și un excelent ingredient antiageing. Este solubil în apă, nu în ulei, așa că e bine să îl combini cu preparate de tipul emulsiilor.

 Răsfață-te cu un masaj

După o zi plină, un masaj e binemeritat: alungă tensiunea, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la reînnoirea celulară. Și, dacă îți dorești o piele frumoasă ca a japonezelor – netedă, catifelată, bine hidratată – atunci folosește uleiul de camelia, un adevărat elixir de frumușețe în zona asiatică. Este de fapt ulei de ceai verde, nutritiv, protector, bun hidratant, antirid și antipete, recomandat pentru toate tipurile de piele, dar și pentru refacerea firului de păr. La masaj, îl poți folosi ca atare, nediluat, căci intră repede în piele și nu lasă urme grase.

Dă-i părului luciu ca de oglindă

Apa de orez e una dintre cele mai bune metode de tratare a părului deteriorate, fin și lipsit de strălucire. Pune la fiert o măsură de orez și 4-5 de apă. După ce fierbe, strecoară orezul și folosește apa în care a fiert pentru clătirea părului după șamponare. Las-o să acționeze 10 minute,  apoi clătește bine.

 Baie aromată pentru piele frumoasă

Pentru asiatice, baia e un adevărat ritual de îngrijire care începe cu o exfoliere delicată pentru îndepărtarea celulelor moarte, continuă cu o baie parfumată și se încheie cu hidratarea pielii cu cele mai fine ingrediente. Pentru un răsfăț ca la carte, adaugă în apa de baie un pumn de sare de mare, apă de orez și câteva picături de ulei esențial de lemn de santal. Relaxează-te câteva minute în această apă, apoi curăță pielea cu un gel de duș cu extract de floare de lotus. La final, oferă pielii îngrijire suplimentară cu un lapte de corp cu ulei de susan și parfum delicat și îmbietor  de flori de cireș.

Sursa foto: Flickr.com