Multe dintre noi trecem peste acest pas, pe care nu îl considerăm atât de important în îngrijirea pielii. Cu toate acestea, exfolierea este de bază atunci când vrem să avem o piele care arată și se simte bine. Și asta pentru că, îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii, regenerarea celulară este stimulată, pe de o parte, iar pe de altă parte, cremele pe care le folosești devin mult mai eficiente. O dată pe săptămână este suficient, mai ales iarna, când pielea devine mai sensibilă.

Bicarbonatul de sodiu unul dintre cele mai bune scruburi naturale

Combină o cantitate de produs cu puțină apă și amesteci până când obții o pastă. Aplic-o pe zona pe care vrei să o exfoliezi și clătește. Este recomandat să ai întotdeauna la îndemână un recipient cu bicarbonat de sodiu natural special pentru exfolierea săptămânală.

O combinație dulce pentru scruburi de corp naturale

Zahărul este unul dintre ingredientele cele mai cunoscute, când vine vorba despre exfoliere. Combină o ceașcă de zahăr cu un sfert de ceașcă de ulei de măsline, două lingurițe de miere de albine și, la final, 15 picături de ulei esențial de lămâie. Amestecă bine, apoi aplică pe corp.

Scrub cu tărâțe de ovăz

Tărâțele de ovăz se vor combina cu mierea, iaurtul sau chefirul. Aplică amestecul rezultat pe piele, prin mișcări circulare, lăsând produsul să acționeze câteva minute.

Dulce-sărat

Ai nevoie de jumătate de ceașcă de zahăr, o jumătate de ceașcă de sare de mare, o jumătate de ceașcă de unt de cocos și 20 de picături din uleiul esențial preferat, pentru a-i da o aromă deosebită. Combină sarea, zahărul și untul de cocos într-un vas, apoi adaugă uleiul esențial.

”Înainte de a te epila, eventual cu o seară înainte, exfoliază pielea, astfel încât tot mai multe fire să poată fi îndepărtate. Pentru o mai mare eficiență, folosește o mănușă exfoliantă. De asemenea, tot la capitolul eficiență, este util să știi când să aplici produsul. Mai exact, spală-te în mod normal, apoi șterge ușor pielea cu un prosop, aplică produsul exfoliant, și clătește din nou”, explică Sorina Voican, cosmeticiană.