Mălai pentru corp

Știi deja, condiția esențială pentru o piele netedă, catifelată și strălucitoare este exfolierea regulată. În multe cazuri, ingredientele naturale, cele pe care le găsești chiar în camara ta, dau rezultate mai bune decât multe dintre produsele existente pe piață. Iar unul dintre cele mai bune exemple este chiar mălaiul, care nu doar îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafața pielii, dar și netezește epiderma și o pregătește pentru absorbția ingredientelor nutritive cu care urmează să intre în contact. Tocmai de aceea e indicat ca masca pe bază de mălai să conțină și un ingredient hrănitor, astfel încât procesul de hidratare să aibă loc concomitent cu cel de exfoliere.

Combină cantități egale de  mălai și miere de albine și masează mixtura cu mișcări circulare pe pielea umedă. Mască oferă rezultate excelente și pentru ten. O altă variantă la fel de bună e să combini mălaiul cu ulei de măsline și puțin suc de lămâie.  

Zaț de cafea pentru coapse

Indiferent că e vorba de coapse și fese ori de abdomen și brațe, ține minte că, pentru zonele afectate de celulită, simpla exfoliere nu e suficientă. Ca să dea cu adevărat rezultate, ai nevoie de ingrediente recunoscute pentru rolul lor anticelulitic și tonifiant, așa cum este zațul de cafea.

Amestecă 4-5 linguri de zaț de cafea călduț cu o lingură de ulei de măsline, aplică amestecul pe zonele cu celulită și masează bine. Pune deasupra o folie de plastic și așteaptă câteva minute. Clătește-te și repetă procedeul după 3-4 zile.

Zahăr brun pentru decolteu

Principalul beneficiu al exfolierii cu zahăr este aspectul vizibil îmbunătățit al pielii: aceasta capătă o strălucire aparte, devine mult mai luminoasă și extrem de catifelată.

Ai nevoie de o ceașcă de ulei de măsline sau de migdale și de 3-4 linguri de zahăr brun. După ce combini ingredientele, aplici masca cu mișcări delicate pe gât și decolteu și după câteva minute îndepărtezi cu apă călduță. La final, folosește o cremă hrănitoare. În loc de ulei de măsline, poți folosi ulei hidratant de corp.

Sare de mare pentru zonele aspre

Fie că e vorba de mâini, coate ori călcâie, pentru pielea aspră cel mai bine funcționează sarea de mare. În combinație cu diferite ingrediente nutritive, aceasta elimină celulele moarte,  înmoaie pielea și o face din nou netedă.

Mai întâi, umezește-ți pielea și aplică pe zonele ce urmează a fi exfoliate puțin ulei de măsline, ca să hidratezi și să previi iritarea epidermei. Ia o cantitate mică de sare de mare și maseaz-o pe piele delicat.  Dacă particulele de sare sunt prea mari, e bine să le zdrobești înainte de folosire. Clătește-te la final cu apă călduță și aplică un unt cu vitamine.

Căpșuni pentru ten

Bogate în vitamina C, căpșunile întineresc pielea, redau luminozitatea, netezesc și sunt un remediu excelent împotriva acneei și a punctelor negre.

Nu trebuie decât să tai pe jumătate o căpșună și să îți masezi cu ea tenul, timp de 1-2 minute. La final, clătește cu apă caldă.

Sursă foto: Flickr.com