Schimbări mici, efecte mari – această vorbă este valabilă și la capitolul machiaj. O altă culoare de fard, un nou ruj, un alt tip de machiaj, toate aceste ”improvizații” în rutina pe care ți-ai format-o vor aduce un suflu nou aspectului tău. Important este să știi cum să le dozezi.

Testează fardurile lichide

Fardurile pudră sunt cele mai cunoscute. Le găsești în numeroase combinații și sunt foarte ușor de folosit. Însă, aplicate pe un ten uscat, nu vor face decât să scoată în evidență problemele pielii. În plus, nici nu vor rămâne foarte mult pe pleoape. Dacă ești dornică de o schimbare, alege fardurile de ochi lichide sau cremă, atunci când vrei să ai parte de un machiaj care, pur și simplu, întinerește. Aceste tipuri de farduri sunt mai rezistente, nu se adună în pliurile pleoapei și oferă mai multă luminozitate privirii.

Schimbă nuanța rujului

Multe dintre noi avem tendința ca, atunci când găsim o nuanță de ruj care credem că ni se potrivește, să oprim căutările. Însă cum cea mai simplă modalitate de a împrospăta chipul este folosirea unui ruj puternic, cel mai bine este să ai în vedere și alte opțiuni. Un ruj puternic nu înseamnă întotdeauna roșu. De aceea, dacă ai tenul deschis, porțelanat, alege o culoare puternică de roz-intens, precum fucsia. Caută o variantă de ruj hidratantă și ușor de reaplicat. Pentru o seară petrecută în oraș, optează pentru misteriosul vișiniu, care asigură eleganță machiajului, indiferent de vârstă.

Folosești iluminator?

Fardurile iluminatoare are trebui să existe în trusa oricărei femei, mai ales dacă îi place să experimenteze în permanență. Aceste produse atrag lumina, creând un efect de naturalețe și prospețime. Fardurile iluminatoare se aplică în anumite zone-cheie, precum cea dintre sprâncene, pe arcade, pe lungul nasului, pe pomeți și pe bărbie. Și în acest caz, moderația este cheia. Pentru a nu da greș cu machiajul, evită oglinda de la baie, dacă nu există o sursă de lumină naturală. În lumina artificială, ai tendința de a folosi o cantitate de produs mai mare decât ai avea nevoie și astfel încarci inutil și inestetic tenul.

Sursa foto:123rf.com