Punctele negre sunt inestetice și neplăcute. De obicei, apar pe tenul gras. Factorii care contribuie la apariția lor sunt expunerea îndelungată la soare, dezechilibrele hormonale, stresul, prea puțin somn, sarcina. Pot fi cauzate și de anumite medicamente sau de lipsa unor vitamine.  Din fericire, poți să scapi de punctele negre prin remedii naturale și să previi apariția lor.

Cum scapi de punctele negre prin remedii naturale. Curăță tenul  cu cartofi

Poți să scapi de punctele negre cu ajutorul cartofilor. Au capacitatea de a înnălbi și te ajută să scapi și de petele pigmentare. Conțin enzime care te ajută să ai o piele cât mai curată.

Taie un cartof și pune felii direct pe zona unde ai puncte negre. Lasă să acționeze câteva minute. După aceea, clătește cu apă călduță.

Rade un cartof de mărime medie și amestecă-l cu o linguriță de miere. Aplică pe față ca o mască și lasă timp de un sfert de oră. Clătește bine cu apă călduță.

Un alt tip de mască se poate prepara din sucul de la un cartof, două lingurițe de suc de lămâie și un vârf de cuțit de turmeric. Se aplică amestecul pe punctele negre. După ce s-a uscat se spală.

Cum scapi de punctele negre prin remedii naturale. Produsele lactate te ajută

Laptele bătut este și el benefic pentru a scăpa de punctele negre. Ca și sucul de lămâie, curăță tenul fără să dea senzația de arsură. Amestecă 4 lingurițe de lapte bătut cu 2 lingurițe de suc de roșii proaspăt stors. Aplică pe față și clătește după un sfert de oră. Poate fi folosit și laptele dulce. Înmoaie o bucățică de vată în lapte și freacă cu ea zona afectată. Lasă 10 minute, după care clătește. Repetă procedura de două ori pe zi timp de patru-cinci săptămâni.

Sarea amară pentru frumusețe, un ingredient natural care te ajută

Cum previi punctele negre prin metode naturale

Pentru prevenirea apariției punctelor negre atunci când ai tenul gras, dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă să folosești suc de castravete amestecat cu apă caldă, în părți egale. Se folosește ca o loțiune. Poți să prepari o soluție care să țină mai mult timp din suc de castravete proaspăt stors și o cantitate egală de alcool diluat de 40°. Se poate folosi în același scop decoctul concentrat de pătrunjel (două linguri de frunze la o cană).

Citește și: Cum să folosești gelatina pentru frumusețea ta

Sursa foto: 123rf.com