Pregăteşte zona

Ca să asimileze şi să reacţioneze perfect la produsele anticelulitice, pielea trebuie mai întâi pregătită la duş. Cu un gel cu particule exfoliante şi o mănuşă specială sau o lufă masează circular coapsele, fesele, abdomenul, şoldurile şi celelalte zone afectate de celulită, ca să elimini celulele moarte şi să favorizezi deschiderea porilor. Alternarea apei calde cu cea rece are rol esenţial în activarea circulaţiei sângelui.

Masează energic pielea

După duş, continuă să pui sângele în mişcare cu un masaj eficient. Aplică mai întâi un ulei de corp fără parfum, apoi ciupeşte cu vârful degetelor pielea sau prinde porţiuni mici şi rulează-le. De mare ajutor îţi vor fi în acest caz toate dispozitivele pentru masaj anticelulitic: bilele speciale din plastic, rolele din cauciuc, periile cu dinţi de lemn etc. Ca să dea cu adevărat rezultate, masajul trebuie făcut zilnic, de preferat seara, timp de 5-7 minute.

Aplică produsele anticelulitice

Alege un produs potrivit nevoilor pielii tale – pentru drenaj, pentru remodelare, împotriva aspectului de coajă de portocală – şi aplică-l după fiecare masaj, în strat gros. Întinde bine pe piele, până se absoarbe, apoi împachetează zona cu o folie de plastic şi stai 30 de minute sub o pătură. Căldura degajată în acest fel deschide porii şi sporeşte eficienţa produsului, care va pătrunde astfel în straturile profunde ale pielii.

Autobronzantele estompează vergeturile

Ori de câte ori vrei să maschezi neplăcutele vergeturi sau aspectul de coajă de portocală, aplică un autobronzant cu 1-2  tonuri mai închise decât nuanţa naturală e pielii tale. Nu uita că înainte pielea trebuie foarte bine hidratată, iar produsul aplicat în strat uniform şi întins perfect, pentru a evita petele.

Sursa foto: Flickr.com