Băile calde, cu sare de baie, sunt considerate un răsfăț accesibil, de care însă parcă nu ne bucurăm atât de mult pe cât ne-am dori, de cele mai multe ori din lipsă de timp. Și totuși, sarea de baie nu are doar efecte relaxante asupra stării generale, ci influențează și sănătatea pielii, așa cum s-a observat, de altfel, din timpuri străvechi.

Un obicei cu tradiție

Hippocrate, de exemplu, a analizat comportamentul pescarilor care, atunci când aveau răni, le spălau cu apă de mare. În timp, s-au observat efecte benefice și în cazul persoanelor care se confruntau cu acnee, eczeme sau urticarii sau în cazul celor care aveau infecții recurente. În prezent, atunci când facem o baie cu sare special pentru piele, urmărim în primul rând efectele sale detoxifiante. În plus, la finalul celor 30 de minute de relaxare, necesare pentru ca apa să deschidă porii, iar mineralele din sare să pătrundă mai ușor, vei simți că pielea este mult mai fină. De altfel, utilizarea cu regularitate a sării de baie ajută la reducerea ridurilor pielii și la reglarea Ph-ului.

Sarea de mare, sursă de minerale

”Corpul nostru conţine aceeaşi concentraţie de minerale şi nutrienţi precum sarea de mare, deci nu e de mirare că apa de mare este un aliat natural în protejarea, echilibrarea şi vindecarea pielii. Aşadar, sarea de baie este încărcată cu minerale (magneziu, calciu, sodium, potasiu) care au un rol important pentru a menţine pielea sănătoasă. În acelaşi timp, asigură comunicarea inter-celulară, având un efect anti-îmbătrânire. Sarea de baie absoarbe toxinele şi curăţă foarte bine porii pielii. Conţinutul de săruri minerale ajută la restabilirea barierei de protecţie a pielii şi prin urmare menţine hidratarea”, explică Diana Marandiuc, expertă în îngrijirea pielii.

Sarea de mare – Cum o folosești?

Datorită beneficiilor sale, sarea de baie poate fi folosită în mai multe moduri. Prima, de altfel, și cea mai folosită, este adăugarea în apa din cadă a unei jumătate de căni de sare. Relaxează-te timp de 15, 20 de minute, astfel încât efectele sării de mare să se instaleze. ”Sarea de baie poate fi folosită şi ca body scrub. Este un exfoliant care ajută la desprinderea pielii moarte, având şi un efect de stimulare a circulaţiei periferice. Amestecă un sfert de ceașcă de sare cu o jumătate de ceașcă de ulei de măsline, unt de karite sau ulei de avocado până se obţine o pastă. Pentru aromă, poți adauga câteva picături de uleiuri esenţiale preferate.”

Sursa foto:Shutterstock