Cu siguranță știi povestea lui Petre Ispirescu, despre importanța sării în bucate. Același lucru se poate spune despre sare și în ceea ce privește rolul ei în cosmetică. E suficient să amintesc despre tratamentele balneo, atât de benefice pielii. Dar sarea poate fi folosite și acasă, în combinații simple, dar de efect.

Sarea pentru îngrijirea scalpului

Combină 2 linguri de sare grunjoasă cu două linguri de ulei de măsline și 3-4 picături de ulei esențial, într-o aromă pe care să o agreezi. Amestecă bine toate ingredientele, apoi aplică rezultatul pe scalp, masând până la cinci minute. Cel mai bine este să încerci acest procedeu chiar înainte de a face baie. De asemenea, este important să aplici combinația doar pe scalp. Aplicată pe întreaga lungime a părului, este posibil să-l usuce. Acest remediu este excelent pentru îndepărtarea mătreții, iar părul va crește mai repede. Dacă însă ai o iritație a pielii, mai bine evită această combinație.

Sarea pentru corp

Spre deosebire de alte produse cu o textură mai fină, sarea este utilă pentru zonele mai aspre ale corpului, precum pielea coatelor și a genunchilor. Combină două linguri de sare de mare cu o lingură de ulei de cocos , amestecă bine, apoi masează pe zonele pe care vrei să le îngrijești, pe pielea umedă. Nu trebuie să insiști foarte mult. Combinațiile de scruburi cu sare sunt benefice și pentru atenuarea celulitei. Important este să ai constanță și să ”ataci” acest subiect din vreme, astfel încât tratamentele cosmetice să fie eficiente.

O combinație dulce-sărată

Sarea este eficientă în tratarea anumitor probleme ale pielii, precum acneea, iar în combinație cu mierea, efectele sale sunt amplificate. Așadar, combină cele două ingrediente până la obținerea măștii, apoi aplică amestecul pe piele, întinzându-l ușor, fără a insista asupra vreunei zone. Stai așa circa 10-15 minute, apoi aplică un prosop cald pe ten, lasă-l câteva secunde, apoi șterge.