Mat sau lucios? Roșu sau roz? Sau poate grena? Ce ruj ți se potrivește mai bine? Dacă îți pui aceste întrebări de fiecare dată când trebuie să alegi un ruj, înseamnă că trebuie să cunoști următoarele trucuri care te vor ajuta să faci alegerea cea mai bună pentru tine și buzele tale!

Rujul potrivit în funcție de culoarea pielii – pentru ten deschis la culoare

Dacă ai tenul foarte deschis la culoare, cele mai potrivite nuanțe de ruj pentru tine sunt: portocaliu, roz sau nude. Mai poți purta nude-piersică sau roz-magenta, în perioadele de vară. Rujul roșu îți este recomandat numai la evenimentele de seară, iar atunci optează și pentru un machiaj minimal în partea de sus a ochilor.

Rujul potrivit în funcție de culoarea pielii – pentru ten mediu

Tenul tău este unul căruia i se potrivesc majoritatea nuanțelor de ruj. Poți folosi atât rujuri de culori deschise, mai ales în prima parte a zilei, când poți opta pentru un ruj roz pal, bej, maro deschis. Pentru după-amiază și seară, poți folosi un ruj corai, grena sau vișiniu.

Rujul potrivit în funcție de culoarea pielii – pentru ten măsliniu

Femeilor cu ten măsliniu cel mai bine le stă când poartă un ruj de culoare aprinsă. Roșu strident este culoarea voastră, dar vă vine foarte bine și cu nuanțele de bronz, arămiu, roz sau roșu-portocaliu. Rujurile în culori aprinse sau chiar electrice vă vin foarte bine, fie că este zi sau seară.

Rujul potrivit în funcție de forma buzelor – tipsuri

Pentru buze subțiri

Femeile cu buze subțiri ar trebui să mizeze pe o textură glossy, care conferă volum la nivelul buzelor.

Totodată, buzele subțiri pot fi puse în evidență dacă se trasează conturul lor cu un creion în același ton sau într-o nuanță puțin mai închisă decât rujul folosit.

Atenție!

Rujul roșu nu este recomandat persoanelor cu buze subțiri.

Pentru buze groase

Femeile cu buze groase pot folosi un ruj mat pentru evidențierea lor și echilibrarea acestora cu restul feței. Rujurile lichide, tip glossy ar trebui evitate, deoarece măresc prea mult volumul buzelor.

Citește și: Acoperă firele de păr alb cu ajutorul plantelor naturale

Sursa foto: 123rf