Este rochia cu o croială care a făcut istorie, un model adus în prim plan de creatoarea Diane von Furstenberg: rochia parte peste parte. Și în funcție de siluetă, modelul acestei rochii se poate ajusta după preferință, criteriu estetic și gradul de confort.

Dacă silueta ta este în formă de pară…

…adică umeri delicați, bust mic și coapse generoase, faldurile și drapajele trebuie să fie mai sus decât modelul original.

Ama Fashion

Ama Fashion

Rochia pentru silueta filifomă…

…trebuie să aibă un drapaj generos pentru a crea impresia de șolduri senzuale. Talia trebuie marcată și accentuată, iar cutele și faldurile rochiei trebuie să pornescă imediat după răscroiala mijlocului.

H&M

H&M

Dacă ai talia groasă

Rochia parte peste parte se leagă de regulă cu un nod într-o parte. Acest nod te ajută să-ți creezi talie mică atunci când silueta ta este în formă de măr. Lungimea acestei rochii nu este în niciun caz scurtă, ea atingând și acoperind genunchiul.

Duchess Official

Duchess Official

Dacă ai un bust generos…

… această rochie oferă cel mai flatant decolteu. Pentru că materialul se petrece unul peste altul, poți controla cât anume lași vederii și cât acoperi. Cel mai potrivit material pentru această rochie este jerseul.

New Look

New Look

Sursa foto: shuterstock.com, PR