Cu siguranță, ai trecut și tu printr-un episod neplăcut în care, uitându-te în oglindă, ai constatat apariția unor riduri noi. Expunerea la soare, stresul, lipsa unei constanțe în curățarea tenului dimineața și seara, și lipsa hidratării pot fi cauzele apariției acestor musafiri nedoriți.

Inamicul pielii și creatorul de riduri

Soarele este unul dintre dușmanii incontestabili ai sănătății pielii. De aceea, folosește zilnic cremă cu factor de protecție, chiar dacă soarele de toamnă este mai blând. Important este, de asemenea, să eviți încăperile cu mult fum și, bineînțeles, să nu te mai încrunți!

Un masaj de câteva minute

Cu ajutorul masajului facial, pielea va fi reenergizată, iar ridurile, estompate. Stabilește presiunea cu care vei executa mișcările: acestea trebuie să fie ferme, însă nu foarte puternice. În al doilea rând, mișcările trebuie executate din centru spre exterior, cu buricele degetelor, fie orizontal, fie în sens ascendent, niciodată descendent.

Tratamente naturale

Pentru ca un tratament pe bază de ingrediente naturale să fie eficient, acesta trebuie folosit cu regularitate. Rezultatele acestui se vor observa în timp, important este să aplici măștile cosmetice de îndată ce observi apariția ridurilor. Castravetele, lămâia, morcovii, pepenele galben și roșiile sunt câteva dintre ingredientele naturale pe care le poți fi folosite pentru atenuarea ridurilor abia apărute.

Masca pe bază de castraveți

Cea mai simplă metodă este să tai un castravete felii și să le ții pe piele timp de 20 de minute. Dacă ai timp să pregătești o mască mai complexă, stoarce sucul de castraveți, combină-l cu câteva linguri de iaurt, apoi lasă amestecul pe ten circa 20 de minute. La final, clătește.

Sucul de morcovi

Dacă simți că tenul are nevoie de o doză de revigorare, îți recomand sucul de morcovi. Combină-l cu argilă, pentru a forma o pastă consistentă, aplică pasta rezultată pe ten și așteaptă circa 30 de minute. Datorită provitaminei A, din morcovi, tenul se va regenera mai ușor.

Copyright: dasha11 / 123RF Stock Photo