Masajul cu cuburi de gheață

Înviorează aspectul tenului, desumflă pungile de sub ochi și înlătură semnele de oboseală, tonifiază și închide porii. Pune cuburile într-o bucată sterilă de tifon și șterge de 4-5 ori fața, pornind din centru spre exterior. Ca să ai și mai multe beneficii de pe urma acestui masaj, fă cuburi de gheață din ceai de plante: ceai  verde, de muțeșel, tei etc.

 Felii de castravete pe ochi

Ajută la estomparea cearcănelor, calmează și hidratează pielea. Înainte de aplicare, ține feliile câteva minute în frigider. E un remediu bun după o noapte în care nu te-ai odihnit suficient, dar și pentru desumflarea pungilor de sub ochi. E foarte răcoritor și îmbunătățește rapid aspectul pielii. Ca să vezi rezultate, metoda trebuie repetată câteva zile la rând.

 Hidratare cât mai bună

Cu cât bei mai multă apă (în limita consumului recomandat), cu atât tenul va arăta mai bine, mai luminos și mai tânăr. O hidratare optimă previne apariția ridurilor și lasă pielea mai netedă și mai catifelată, căci ridurile de estompează, pielea se întinde, aspectul tern dispare, iar cearcănele și alte semne de oboseală se șterg încet, încet.

 Mască din ingrediente naturale

Miere și banană. De atât ai nevoie pentru o mască cu efecte revitalizante, care să redea pielii strălucirea, luminozitatea și un aspect întinerit, căci banana menține hidratarea și furnizează vitamine, în timp ce mierea are efect antioxidant. Zdrobește o jumătate de banană cu furculița și adaugă două lingurițe de miere. Când s-a omogenizat, aplică în strat uniform pe tenul curățat în prealabil. Masează ușor, las-o să acționeze 5-7 minute, apoi clătește cu apă călduță.

 Uleiuri naturale  în rutina de îngrijire

Înlocuiește crema de îngrijire cu un ulei hidratant, natural, care să regenereze și să revitalizeze. Printre cele mai recomandate în cazul tenului obosit sunt: uleiul de sâmburi de caise, cel de morcovi și uleiul de susan. Întineresc aspectul tenului și previn îmbătrânirea, redau luminozitatea și o culoare naturală pielii. Aplică în cantitate mică pe tenul curat, masează ușor și lasă-l să intre în piele.

 Ape florale pentru împrospătare

Aduc un plus de îngrijire, au efect regenerant și susțin refacerea pielii. Apa de neroli, cea de trandafiri și cea de mentă sunt cele mai potrivite pentru îngrijirea tenului obosit, tern și lipsit de energie. Se folosesc ca atare, aplicate pe ten cu o dischetă demachiantă sau împreună cu alte ingrediente  pentru preparate cosmetice naturale. Împrospătează, pot calma diverse iritații, tonifiază și redau tenului strălucirea naturală.

Sursa foto: Flickr.com