Parcă nimeni nu mai știe să se relaxeze, pur și simplu, zilele acestea. Chiar și atunci când mergem la sală, ne simțim, uneori, încordate și dornice să se termine ora de antrenament, pentru a putea continua să bifăm ceea ce avem de terminat în ziua respectivă. Și totuși, efectele unui organism relaxat se observă și pe ten, care devine mai proaspăt, mai luminos, mai odihnit.

În cinci minute

Pregătește-ți un ceai condimentat, pe care nu-l bei în mod obișnuit. Aceste ceaiuri conțin, de regulă, ingrediente precum ghimbir, hibiscus, scorțișoară, piper. De asemenea, este cel mai bun prilej pentru a deveni conștientă de felul în care respiri. Respiri corect, creierul și sângele sunt oxigenate, organismul tău se relaxează mult mai ușor.

În 15 minute

Dușul este cea mai bună variantă. Însă nu dușul făcut în grabă, în câteva minute, ci acela în care devii conștientă de efectele senzoriale benefice pe care apa le are asupra organismului și a dispoziției tale. Acordă-ți timp pentru a descoperi aromele din gelul de duș și fii atentă la toate aceste senzații resimțite de corp, în loc să te gândești la grijile de zi cu zi.

În 30 de minute

Programează-te la o ședință de masaj de relaxare. Știu, nu avem timp, nu avem bani, nu avem dispoziție, și totuși, o jumătate de oră, o dată la câteva săptămâni, pentru a te revigora sau pur și simplu pentru a te relaxa nu este un argument suficient? La final, plimbă-te câteva minute pe jos, înainte de a ajunge acasă. Vei fi un alt om, te asigur!

Sursa foto:123rf.com