Aspectul părului oglindește starea de sănătate a corpului.  Când acesta este lucios, are elasticitate, nu se rupe și nu cade, atunci putem spune că este într-o formă perfectă. La acest rezultat poți ajunge acordând o atenție sporită îngrijirii.

Antoaneta Stoican, hair-stilist Wella Professionals, îți spune ce pași trebuie să urmezi în fiecare săptămână, pentru ca părul tău să arate așa cum îți dorești.

Spală părul de fiecare dată când e nevoie!

Nu există o regulă clară de câte ori trebuie să-ți speli părul pentru ca acesta să arate bine. O dată, de două ori sau chiar de trei ori pe săptămână. De fapt, dacă vrei să ai părul impecabil, spală-l de câte ori este nevoie. Tu știi cel mai bine acest lucru.

Nu sări peste mască!

Aceasta trebuie aplicată pe tot firul, dacă este lung, ondulat, des și deshidratat, sau doar pe lungime și vârfuri, dacă este fin, rar și se îngrașă repede.

Citește și – Cum să dai volum natural părului tău. Sfaturi utile

Folosește un ulei-tratament special pentru păr!

Înainte de a usca și de a coafa părul, aplică un ulei-tratament special pentru a îngriji vârfurile. Atenție la cantitate! Nu trebuie să exagerezi. Două-trei picături sunt suficiente. Folosește-le doar pe vârfuri sau pe zonele unde părul este foarte uscat.

Aplică seruri și creme înainte de coafare!

Acestea oferă protecție termică părului împotriva căldurii degajate de ustensilele de uscare, ondulare sau întindere. Atenție, și în acest caz, la cantitate! Cu cât folosești mai mult produs, cu atât părul poate părea încărcat și neîngrijit și vei obține efectul contrar celui pe care-l vrei. Iar tu cu siguranță nu îți dorești acest lucru.

Foto: 123rf

Citește și – Cele mai bune sfaturi să nu ți se electrizeze părul în timpul iernii