Potrivit Dianei Marandiuc, trainer Naturys România, procesul de îmbătrânire a pielii este determinat în proporție de 30% de factori intrinseci, genetici și 70% de cei extrinseci precum factorii de mediu, alimentație și activitatea hormonală.

Pe lângă cremele de îngrijire și loțiunile care te ajută să previi apariția ridurilor, specialistul recomandă să renunți la 4 obiceiuri. Sunt lucruri pe care probabil le faci zilnic, fără să te gândești la efectul pe care îl au asupra pielii tale:

Când te demachiezi, fii atentă la mișcările pe care le folosești!

„Demachierea trebuie să se facă delicat, cu mișcări de suprafață, fără agresare mecanică” spune Diana Marandiuc. Mai mult decât atât, demachierea se realizează cu un produs care să aibă un pH apropiat cu cel al pielii tale.

Demachiantul nu trebuie să conțină alcool și alte ingrediente de origine petrochimică. Aceste ingrediente vor conduce, în timp, la deshidratarea temporală a pielii și vor accentua ridurile fine.

Citește și – Ai pielea uscată iarna? Așa o tratezi prin metode naturale! 

Cum să previi apariția ridurilor? Razele UV îți afectează sănătatea pielii

Radiațiile ultraviolete distrug colagenul și provoacă acumulări de elastină. Între fibrele de colagen se produce o disfuncție care generează o cantitate mare de radicali liberi. Aceștia sunt dăunători pentru celulele pielii, afectând structura membranei celulare. Astfel fermitatea pielii va scădea, iar tenul va fi lipsit de strălucire. Rezultatul final? Instalarea ridurilor și hiperpigmentarea cutanată. În orice anotimp, este ideal să folosești loțiuni cu protecție solară!

Zahărul – dușmanul unui ten frumos și luminos

Zaharurile nu sunt chiar cele mai bune prietene ale pielii. Chiar dacă gustul plăcut de ciocolată îți dă energie sau te ajută să te relaxezi dacă ai o zi mai stresantă, tenul tău este cel care va avea de suferit. În timp, apar lipsa de elasticitate și ridurile.

Fumatul are efecte negative și la nivelul pielii

Efectele negative ale fumatului asupra organismului sunt deja destul de cunoscute. Dar totuși, ce poate produce tutunul la nivelul pielii, astfel în cât să ai motive de îngrijorare? Ei bine, pielea fumătorilor va deveni cenușie și lipsită de vitalitate. De ce? Pentru că fiecare țigară va transforma oxigenul necesar pentru o piele luminoasă în dioxid de carbon.

Acestea sunt niște obiceiuri simple și aparent banale, dar, odată ce ai renunțat la ele, te vei bucura de o piele hidratată, luminoasă, sănătoasă, dar mai ales mai fermă și mai tânără!

Foto: 123rf

Citește și – Metode naturale pentru a scăpa de ridurile din jurul gurii