Încearcă un exfoliant natural sau o mască, pe care le poți prepara acasă. Iată câteva remedii naturale pe care le poți alege dacă vrei să scapi de punctele negre.

Exfoliant cu zahăr pentru a elimina punctele negre

Este potrivit pentru toate tipurile de ten. În cazul în care ai tenul sensibil, poți combina zahărul cu ulei de măsline, de cocos sau de migdale. Astfel, pe lângă eliminarea punctelor negre, pielea va fi hrănită în profunzime. De asemenea, uleiul va ajuta la deschiderea porilor, iar pielea nu va avea aspect lucios.

Citește și – Acneea pe spate și pe piept. De ce apare și cum poate fi prevenită

Elimină punctele negre cu zaț de cafea!

Zațul de cafea este unul din cele mai bune remedii naturale de curățare a feței. Curăță tenul în profunzime și nu-l irită. De asemenea, este potrivit atât pentru a elimina punctele negre, cât și pentru a oferi prospețime tenului cu aspect tern, obosit. Folosește 3 lingurițe de zaț de cafea, aplică pe fața umedă, evitând zona din jurul ochilor și din jurul gurii și lasă să acționeze 5 minute. Masează ușor, apoi clătește din abundență cu apă caldă.

Mască de față cu fulgi de ovăz pentru a scăpa de punctele negre

Fulgii de ovăz reprezintă un ingredient foarte bun pentru prepararea unor măști faciale dacă vrei să scapi de punctele negre, mai ales dacă ai tenul sensibil, care se irită ușor. Ai nevoie de două linguri cu fulgi de ovăz pe care-i pisezi și-i amesteci cu puțină apă până se formează o pastă omogenă. Aplici pe față și lași să acționeze un sfert de oră, masând ușor, din când în când. La final, clătești fața cu apă caldă. Poți face această mască o dată pe săptămână.

Foto: 123rf

Citește și: