Apoi, poți încerca câteva remedii naturale, ușor de preparat și de aplicat. Pas cu pas, după câteva utilizări ale acestora, vei observa primele efecte: părul va avea un aspect mai sănătos, cu o strălucire naturală. Iată câteva recomandări!

Mască cu ou și miere pentru părul deteriorat

Combină gălbenușul de la un ou cu trei linguri cu ulei de măsline extravirgin și cu o lingură cu miere. Amestecă-le bine și aplică pasta astfel formată pe păr, masând ușor cu mișcări circulare. Lasă să acționeze jumătate de oră, apoi clătește bine cu apă călduță. În cazul în care ai părul lung, folosește două gălbenușuri de ou și două linguri de miere și respectă același timp cât trebuie să acționeze masca.

Citește și – 4 pași de urmat în fiecare săptămână ca să ai păr sănătos

Folosește uleiuri!

Există numeroase uleiuri pe care le poți folosi pentru a revitaliza părul deteriorat. Poți alege uleiul de cocos, de argan, de măsline sau de migdale pe care-l aplici foarte simplu. Pui două-trei picături în palme și îl aplici pe părul deteriorat, insistând în zonele unde este mai mare nevoie. Îl poți lăsa să acționeze cam o oră, dar specialiștii recomandă să-l lași toată noaptea.

Avocado este de ajutor dacă ai părul deteriorat

Avocado este unul dintre cele mai folosite ingrediente și în industria cosmetică datorită conținutului mare de vitamine (A, E și K) și de grăsimi sănătoase. Cum îl poți folosi? Scoate pulpa unui avocado bine copt, piseaz-o cu o furculiță până se formează o pastă și aplic-o pe păr, în zonele deteriorate. Poți adăuga și o linguriță de ulei de măsline înainte de aplicare. Lasă să acționeze 20 de minute și apoi clătește părul cu apă din abundență. Folosește-o o dată pe săptămână!

Foto: 123rf

Citește și – Coafuri după 50 de ani. Pe care o preferi?