1. Folosește un șampon și un balsam intens hidratante

Așa cum probabil intuiai, cea mai importantă armă pe cae o ai la dispoziție în lupta pentru un păr sănătos e hidratarea. Funcționează și de la interior – nu uita să bei cât mai multă apă pe durata unei zile – , dar și de la exterior. Aici îți recomandăm un șampon foarte hidratant, care are grijă de vitalitatea părului tău, alături de un balsam pe care să-l folosești din belșug. Produsele pe bază de ingrediente naturale sunt cele mai indicate. Noul Wash&Go Hydra Pure, de exemplu, folosește ca ingredient principal apa de nucă de cocos, alături de minerale și vitamine (potasiu, vitamina C, B, calciu, magneziu și antioxidanți), un cocktail care garantează hidratarea supremă.

  1. Prinde-ți părul în cozi sau cocuri lejere

Dacă vrei neapărat să-ți prinzi părul – și vei vrea, căci, să recunoaștem, nimeni nu rezistă cu părul pe umeri în toiul unei canicule – , ai grijă să nu îl prinzi foarte strâns. Din cauza căldurii și a soarelui puternic, părul este mai uscat vara, ceea ce înseamnă că se va rupe sau deteriora mult mai ușor. Așadar, cândîți prinzi părul, folosește mai degrabă o coadă împletită lejer, o coadă de cal relaxată sau un coc neglijent.

  1. Folosește mai rar uscătorul

Pe timp de vară, încearcă să folosești cât mai puțin uscătorul de păr. În condițiile în care podoaba ta capilară și așa e agresată de soare și factori chimici (piscine, apă de mare etc.), ultimul lucru pe care vrei să-l faci e să-l usuci sau, în cazuri extreme, arzi și mai tare. Cu atât mai mult dacă ai părul vopsit. Limitează folosirea aparatelor de styling care folosesc căldură sau, dacă trebuie să o faci pentru ocazii speciale, folosește unele de cea mai bună calitate.

  1. Folosește un pieptene cu dinți rari

Oricât ai vrea să-ți menajezi părul, sigur că nu poți renunța cu totul la lucruri esențiale precum perierea. Dacă alegi instrumentele potrivite, eviți pagubele. La capitolul periere, folosește pieptene, de preferat din lemn, cu dinți rari. Spre deosebire de o peria normală, care va rupe firele de păr, acest pieptene va descurca delicat părul. Nu uita regula de aur: nu pieptăna părul când e ud. Firele de păr sunt mai ușor de rupt atunci.

  1. Nu fugi de foarfecă

Vara e unul dintre cele mai potrivite momente pentru o tunsoare. Fie că e vorba de tuns vârfurile, fie că îți schimbi cu totul tunsoarea, părul tău are nevoie de o împrospătare. Îl va ajuta să crească mai repede și mai sănătos, vara fiind momentul când părul crește natural cel mai mult, săre deosebire de lunile de iarnă.