Iluminatorul

Datorită particulelor strălucitoare foarte fine, luminează punctele cheie ale feței și le pune subtil în valoare, astfel încât vei obține un look rafinat, stilat, prețios. Îl găsești sub mai multe forme – pudră, stick, cremă, așa că poți alege formula cu care te simți cel mai bine. Ține mine, iluminatorul nu se aplică pe toată fața, ci în anumite puncte: deasupra osului pomeților, pe arcadă, în mijlocul frunții, de-a lungul nasului sau în arcul lui Cupidon. Poate să aibă și rol corector, pentru că  atrage atenția în anumite zone, estompându-le astfel pe altele și creează lumini și umbre pentru o evidențiere cât mai bună a trăsăturilor tale.

Crema CC

Uniformizează culoarea tenului, acoperă foarte bine micile  pete sau semnele de oboseală, netezește și luminează tenul. Crema CC întinerește chipul, protejează de acțiunea razelor solare și are ingrediente care și îngrijesc pielea, asemeni unei creme, nu doar îi oferă un aspect plăcut. Textura este ușoară, se aplică repede și nu are aspect de mască. Dacă ai o culoare neuniformă, mici pete, riduri fine, cearcăne, pori dilatați soluția pentru tine este acest produs care îți va schimba imediat aspectul tenului. Nu îți mai rămâne decât să găsești nuanța care ți se potrivește.

Fardul de obraz

Dă chipului culoare, dar și prospețime. Pentru un machiaj de zi și un aspect întinerit, îl poți aplica exact pe pomeți, dar ai grijă să rămână subțil. Pentru cele mai bune rezultate, e însă important să înveți să îl aplici în funcție de forma feței: pentru fașa ovală, aplicarea poate fi pe pomeți sau de-a lungul lor, pentru cea rotundă, se recomandă aplicarea orizontală, sub  pomeți,  iar pentru cea pătrată, linia de aplicare este oblică. Textura produsului este de asemenea foarte importantă, pentru că trebuie să se potrivească perfect tipului pielii: tenul uscat arată mai bine cu un blush cremă, în timp ce formula clasică de pudră se potrivește tenului gras. Pentru seară sau dacă îți dorești un machiaj mai strălucitor și nu ai folosit deja un alt produs în acest scop, alege un blush cu fine particule strălucitoare.

Machiajul în două tonuri

Fondul de ten te ajută destul de ușor să modelezi trăsăturile. Ai nevoie de două nuanțe, una mai înshisă și alta mai deschisă, dar ambele potrivite culorii tale naturale. Nuanța deschisă, naturală se aplică pe toată fața, în timp ce cu nuanța mai închisă creezi umbrele. Aceasta se aplică de-a lungul maxilarului sau pe lateralele feței, corectându-se astel fața rotundă și de –a lungul pomeților,trasându-se o tușă oblică. Dacă nu ai varianta închisă a fondului de ten, poți folosi o pudră bronzantă, căci are rol de scultare a trăsăturlor, în special a pomeților. În unele cazuri, în funcție de culoarea ochilor și părului,  pudra bronzantă arată mai bine decât fardul de obraz.

Sursa foto: Flickr.com