Când vine timpul să-ți faci bagajul, ai vrea să-ți iei toate cremele și fardurile. Oricât ai calcula, ți se pare că nu te poți lipsi de niciuna, însă nici nu vrei ca valiza ta să fie prea grea și incomodă. Îți venim în ajutor cu câteva sugestii. Vei vedea că vei ajunge la jumătate din numărul produselor de care ai nevoie.

Șampon pentru păr și corp

În general formula acestui tip de produs este una delicată, care să ofere îngrijire din cap până-n picioare. De asemenea, vei găsi și variante de șampon pentru păr și corp, special create pentru a fi folosite după expunerea la soare. Acesta are proprietatea de a hrăni părul și de a hidrata și calma pielea după plajă.

Baton iluminator pentru buze, obraji și ochi

Îl găsești și sub denumirea de stick (baton solid) iluminator și este extrem de util pentru multiplele sale întrebuințări. Îl poți folosi pentru conturarea obrajilor, pentru a oferi luminozitatea zonei de sub ochi și a masca eventualele cearcăne. De asemenea, dacă-l aplici deasupra buzelor, va crea efectul de buze mai mari. Este un produs extrem de util când pleci în vacanță.

Creion și fard de pleoape

Un alt produs 2 în 1, ușor de folosit și folositor când nu ai mult loc în bagaje. De obicei are o textură cremoasă, nu foarte solidă, în așa fel încât îl poți folosi atât ca fard de pleoape, care se uniformizează perfect, cât și pe post de creion pentru conturul ochilor.

BB Cream

Devenită extrem de populară în ultimii ani, crema BB este un produs care hidratează, acoperă micile imperfecțiuni, uniformizează nuanța pielii. Aceasta dacă enumerăm doar câteva dintre calitățile acestui produs. Vei găsi și BB Cream cu proprietăți specifice pentru nevoile tenului. De exemplu, cremă BB pentru ten gras, cu efect matifiant, sau pentru ten matur, cu efect de prevenire a ridurilor fine.

Ulei de cocos

Este un produs absolut miraculos datorită multiplelor lui întrebuințări. Îl poți folosi în loc de demachiantul clasic, lăsându-ți tenul curat și hidratat. Dacă nu ai cremă de corp, uleiul de cocos îți vine în ajutor, ba, mai mult, calmează și pielea înroșită de soare. Iar dacă nu te-am convins că trebuie să-l ai în bagajul de vacanță, află că poate fi folosit și dacă ai părul deteriorat, aspru, ars de soare sau de vânt. Aplici două-trei picături în palme și apoi masezi părul, în zonele uscate.

Ruj

Îți amintești gestul de pe vremea bunicii sau a mamei? Acela în care își ruja buzele, apoi aplica delicat un pic de ruj în obraji? Ei bine, dacă nu ai fard de obraz la tine, acest truc funcționează foarte bine în continuare. Atenție doar să nu exagerezi, atingi doar și apoi întinzi bine, conturând pomeții.

Variante mini ale produselor tale preferate

Ai anumite produse pe care le folosești și nu te poți despărți de ele? Există mai multe posibilități de a rezolva această problemă. Una ar fi să cauți variante mini ale acestora, special create pentru călătorie. În cazul în care nu găsești, mai ai opțiunea de a cumpăra mini-recipiente pentru cosmetice. Le găsești în magazinele specializate. Astfel, nu vei mai lua cu tine tuburi întregi cu creme (de față, de corp), demachiant, loțiune tonică, ci vei pune în cutiuțe cantitatea care îți e necesară pentru câteva zile. Există acest tip de mini-recipient și pentru parfum.

Citește și – Renunță la 4 obiceiuri pentru a preveni apariția ridurilor!

Ai nevoie neapărat de un produs cu SPF

Este vară, iar pielea se înroșește și dacă mergi pe stradă doar zece minute prin soarele arzător. Poate îți spui că va trece roșeața pielii și se va transforma în bronz, însă vestea proastă este că fiecare mică arsură poate duce la probleme grave ale pielii. De la îmbătrânirea prematură, la apariția ridurilor, a iritațiilor sau a uneia dintre cele mai grave forme de cancer. Așadar, nu neglija! Ai nevoie neapărat de o cremă cu factor de protecție solară minimum 30.

Foto: 123rf

Citește și – Pregătiri pentru vară – cum îți îngrijești tenul, corpul și părul