Geluri fructate, ideale pentru vară

Aromele de fructe sunt proaspete, tonice și revitalizante de aceea reprezintă startul ideal pentru o zi perfectă de vară. Rodie, portocală, zmeură, căpșuni… toate parfumează pielea, având efect de durată și îți schimbă pe loc starea de spirit. Dacă epiderma are tendință de uscare, poți alege geluri fructate cu formulă tip nectar, mai hrănitoare și emolientă.

 Geluri –cremă pentru un plus de hidratare

Dacă pielea ta e mai mereu uscată sau tinde să se usuce foarte repede, chair și în condițiile unei hidratări constante, atunci e bine să folosești și la duș un produs cât mai hidratant. Gelurile- cremă sunt cele mai bune pentru tine, căci au ingrediente hrănitoare – unt de shea, avocado, miere, ulei de migdale etc- , dar și o textură bogată, onctuoasă capabilă să hidrateze, să îmbunătățească elasticitate și să aducă un plus de catifelare.

 Geluri exfoliante, pentru curățare optimă

E bine să ai două geluri de duș în același timp, pe care să le alternezi: unul hidratant, cremos (dacă ai pielea uscată) sau simplu, de tipul body wash (dacă pielea e grasă) și unul cu particule exfoliante. Pe acesta din urmă, e bine să îl folosești de două ori pe săptămână pentru: curățare în profunzime, eliminarea stratului de celule moarte și reînnoire celulară, catifelare și redarea strălucirii naturale a pielii. masează bine pe tot corpul și insistă pe zonele cu celulită sau vergeturi: abdomen, coapse, șolduri.

 Săpunul lichid lasă pielea fină

Spre deosebire de cele solide, săpunurile lichide aduc un plus de îngrijire și hidratare mâinilor prin formula lor cremoasă, asemănătoare gelului de duș. Pot avea formule îmbogățite cu ingrediente hrănitoare și arome florale plăcute și discrete. În general, săpunurile solide usucă pielea, de aceea ar fi bine să le înlocuiești cu cele lichide, dacă mâinile tale sunt mai mereu uscate.

Sursa foto: Flickr.com