Imaginează-ți că pleci foarte de dimineață de acasă, când este răcoare, iar machiajul tău arată impecabil. În jurul prânzului, însă, dacă ieși doar câteva minute afară sau ai de făcut câteva drumuri prin soare, riști ca machiajul să se strice și nici nu ai cum să-l remediezi. Încearcă să renunți la câteva produse cosmetice și vei scăpa de astfel de probleme în timpul verii.

Fondul de ten

Rezumă-te să-l folosești doar în serile mai răcoroase, când mergi la o petrecere în aer liber. Dacă ai tenul gras, folosește un fond de ten spumă, cu o textură mai lejeră și efect matifiant. Poți renunța cu totul la fond de ten vara. Înlocuiește-l cu o cremă BB, care are mai multe roluri – hidratează tenul, acoperă imperfecțiunile, previne apariția ridurilor fine și uniformizează nuanța pielii. BB cream-ul îl poți folosi atât ziua, cât și seara. Iar dacă tenul tău nu are nimic de „ascuns”, renunță la fondul de ten! Strălucirea naturală a tenului este cel mai bun machiaj. Singurul produs la care nu ai voie să renunți este cel cu factor de protecție solară.

Rujurile cu textură mată

De preferat este să alegi rujuri cu textură lichidă și să renunți la cele mate. Buzele au tendința de a se usca mai mult în timpul verii, de aceea rujul lichid, aplicat după ce ai hidratat cu balsam buzele este ideal pentru acest sezon. Folosește pentru aplicare o pensulă și nu depăși conturul buzelor. Nu uita să hidratezi buzele de două, trei ori pe zi sau chiar mai des dacă acestea sunt uscate sau au pielea crăpată.

Cosmetice la care poți renunța vara – Pudra compactă

Pudra are rolul de a fixa machiajul și de oferi un aspect mat al tenului. Nici că-ți poți dori ceva mai bun, însă pe perioada verii nu funcționează chiar așa. Pudra aplicată prea des sau în cantitate mare va bloca porii dilatați și, de asemenea, va evidenția ridurile sau liniile fine deja existente. Dacă nu poți renunța la acest produs, alge o pudra minerală, matifiantă, potrivită pentru zilele de vară.

Fardurile de pleoape cremoase

Uită de ele pe perioada verii. Fardurile de pleoape cremoase sau cele pudră se vor strânge în pliurile pleoapelor și va fi destul de dificil să refaci machiajul fără să-l ștergi în totalitate. Optează pentru farduri lichide și aplică-le pe pleoape după ce ai folosit o bază de machiaj. Astfel vor rezista mai mult pe piele și vor fi absorbite uniform, fără să mai existe riscul să se strângă în pliu.

Citește și – Cele mai întâlnite greșeli care duc la îmbătrânirea prematură a tenului

Mascara care nu este waterproof

Nu este un moft să folosești vara mascara waterproof (care rezistă la apă). Având în vedere că mascara expiră după 3 luni, e numai bine să-ți cumperi un astfel de produs nou la începutul verii. Vei scăpa astfel de stresul că trebuie să-ți verifici machiajul de multe ori în timpul zilei să vezi dacă nu a curs și ești „neagră la ochi”. Atenție și la demachierea ochilor când folosești mascara waterproof. Alege un produs special pentru ochi și folosește-l până înlături orice urmă de mascara.

Alege creme de față cu textură lejeră!

Nu numai la produsele de machiaj trebuie să fii atentă vara, ci și la cele de îngrijire. În primul rând trebuie să investești într-o cremă cu factor de protecție solară: atenție când o cumperi să vezi dacă poate fi aplicată atât pe față, cât și pe corp. Dacă este doar pentru corp, folosește-o cum e indicat. Apoi crema de față hidratantă e și ea importantă. Alege o variantă cu textură lejeră (light), nu cremoasă sau grasă cum e cea pe care o folosești când e frig afară. Tot pentru vară e bine să ai în poșetă o apa termala, un spray cu care îți vei reîmprospăta tenul de câte va ori pe zi.

Trusa de beauty pentru vacanță

Pentru a nu avea un bagaj foarte greu, poți alege produse multifuncționale pentru vacanță. Șampon pentru păr și corp, BB Cream, ruj pe care îl poți folosi și în loc de fard de obraz, un stick (baton) iluminator pentru buze, obraji și pleoape. De asemenea, produsul cu SPF nu trebuie să lipsească. Nu uita nici de protecția pentru păr și nici de un ulei pe care-l poți folosi în loc de demachiant sau de cremă de corp. Dacă-ți place cum miroase, alege uleiul de cocos. Este bun și în cazul arsurilor solare, cu care nu-ți dorim, de altfel, să te confrunți.

Foto: 123rf

Citește și – Cum îți îngrijești părul când mergi la mare