Iată câteva reguli pe care trebuie să le urmezi atunci când folosești produse cosmetice bio.

Alege produse cosmetice bio în funcție de tipul tenului!

Chiar dacă au în compoziție ingrediente naturale active, aceasta nu înseamnă că o cremă bio este potrivită oricărui tip de ten și poți alege la întâmplare. Există o varietate mare de produse cosmetice bio create pentru fiecare tip de ten în parte – normal, uscat, gras, mixt, senisbil etc.

Nu combina cosmeticele bio cu cele convenționale!

O regulă pe care e bine să o respecți când alegi o cremă bio este să nu o folosești în combinație cu produsele clasice! Alege demachiant și loțiune tonică din aceeași categorie bio!

Atenție la termenul de garanție dacă folosești produse cosmetice bio!

Cremele bio sunt menținute cu conservanți de origine vegetală, de aceea au termen de valabilitate scurt – maximum șase luni de la deschidere. Nu depăși acest termen, deoarece pot apărea anumite reacții la nivelul pielii!

Produse cosmetice bio: cum le păstrezi

Păstrează produsele cosmetice bio la o temperatură constantă de maximum 26-27 de grade, într-un spațiu cu umiditate constantă. De aceea nu este recomandat să le ții în baie, unde temperatura și umiditatea oscilează. Evită și zonele din casă din apropierea surselor de căldură și, de asemenea, evită să le expui direct razelor de soare, mai ales în timpul verii. Temperatura optimă de păstrare este între 18 – 25 de grade, deci nici varianta de a le păstra în frigider nu este bună.

Foto: 123rf

Citește și – 6 măști faciale homemade pentru pielea sensibilă