Ai așteptat atât de mult zilele senine și călduroase, dar nu uita că soarele nu este cel mai bun prieten al pielii tale. Înainte de a-ți recomanda să folosești zilnic cremele cu factor de protecție solară, e important să știi și alte lucruri pe care să le iei în calcul când vine vorba despre îngrijire.

Cum îți îngrijești tenul

Folosește o cremă hidratantă lejeră. Renunță la produsele cu formule grase pe care le-ai folosit în timpul iernii. Alege din aceeași gamă varianta light. De preferat să aibă și factor de protecție solară, iar așa te bucuri de avantaje duble. De două ori pe săptămână exfoliază tenul și nu uita să te demachiezi în fiecare seară. Chiar dacă soarele nu este atât de puternic precum în mijlocul verii, folosește cremă cu SPF pe zonele descoperite, chiar și când mergi pe stradă. Ai văzut cât de repede se înroșește pielea din zona decolteului, de exemplu.

Citește și – 5 sfaturi pentru îngrijirea tenului după 40 de ani

Pregătiri pentru vară – Sfaturi pentru îngrijirea corpului

Bea doi litri de apă pe zi, consumă cât mai puține alimente prăjite, băuturi carbogazoase, pâine albă, zahăr. Cunoști probabil efectele pe care toate acestea le au asupra pielii. Alături de exerciții fizice de intensitate medie sau mers pe jos, îți recomandăm masajul. Ai nevoie de jumătate de oră pentru tine în fiecare zi și vei observa rezultatele. Cumpără-ți un ulei de masaj din magazinele naturiste și aplică-l în fiecare seară, după duș, pe tot corpul. Masează de sus în jos picioarele, pentru a activa circulația, iar pentru abdomen și brațe folosește mișcări circulare.

Părul și soarele

Protejează-ți părul de razele soarelui cu o pălărie sau o eșarfă. Altfel, chiar dacă la început nu se observă, după o vreme părul se va usca, va deveni tern și cu tendință de rupere. Este mai ușor să previi decât să repari. Când îți cumperi produse de stilizare, trece pe listă și un spray de protecție solară. Va merita investiția, mai ales că-l vei folosi toată vara. Măcar o dată pe săptămână prepară-ți tratamente cosmetice din ingrediente naturale. Avocado în combinație cu uleiul de măsline reprezintă o alegere foarte inspirată.

Folosește ulei de păr!

„Pentru a preveni deshidratarea și uscarea părului, e recomandat să folosești ulei de păr. Aplică-l pe părul uscat, doar pe vârfuri. Folosește doar o picătură, maximum două. Părul va avea un aspect sănătos și strălucitor”, recomandă Arabella Zadic, stilist Wella Professionals România.

Foto: 123rf

Citește și – Măști pentru păr gras pe care le poți face acasă