Vara nu este cel mai bun prieten al părului, de aici și eșecurile noastre repetate de a-l convinge să reziste întreaga zi așa cum ne-am dori. Soarele, transpirația, căldura, toate influențează negativ aspectul părului, motiv pentru care hair styliștii ne recomandă să îl lăsăm, pur și simplu, în pace. Ce înseamnă asta?

Uscător de păr, ondulator?

Știu, ești mereu în criză de timp, mereu dornică să arăți ca scoasă din cutie. Însă, măcar pe perioada verii, încearcă să te desprinzi de aceste dispozitive și să-ți lași părul să se refacă. Permite-i să se usuce în mod natural.

Tratamente naturale

Dacă ți se pare că părul este uscat, iar vârfurile despicate, folosește o combinație de uleiuri, precum uleiul de măsline și cel de ricin – pe acesta din urmă îl găsești la farmacii sau magazinele naturiste. Amestecă două lingurițe de ulei de ricin cu o jumătate de ceașcă de ulei de măsline și o fiolă de vitamina A, pentru a pregăti o mască de revigorare a părului.

Nu te vopsi chiar acum

Dacă vrei să îți schimbi culoarea părului chiar înainte de a merge la mare, fă acest lucru cu cel puțin o săptămână înainte. Vopseaua poate conține anumite substanțe care fragilizează părul, fără a mai lua în calcul efectele negative pe care le au sarea din mare și clorul din piscine asupra părului.

După vopsit

Folosește game de îngrijire special create pentru părul vopsit, care să protejeze noua culoare. Un alt truc pentru prelungirea duratei de viață a culorii este să te speli cu o apă mai rece decât cea pe care o folosești în mod normal.

Protecția solară

Așa cum există produse pentru protecția solară a părului, au apărut și produse – șampoane sau măști – care asigură o astfel de protecție. Dacă însă nu ai la dispoziție un astfel de produs, îți recomand să folosești pălăriile de soare chiar și atunci când intri în apă. Sunt un accesoriu cochet, care îți și protejează podoaba capilară.

Sursa foto: Shutterstock