Katiuşa Popovici, make-up artist, îți arată care sunt principale reguli de machiaj pe care să le pui în practică în ultima seară a lui 2015.

Pregătește tenul

Înainte de aplicarea machiajului este foarte importantă demachierea tenului, de preferat cu o loţiune micelara, şi nu cu o loţiune grasă. Înainte de aplicarea fondului de ten şi a bazei, mai ales acum, în sezonul rece, hidratează bine faţa cu o cremă hidratantă. Dacă îți dorești un machiaj rezistent, aplică întotdeauna, după hidratare, un primer (o bază de machiaj) pentru față, ales în funcţie de tipul de ten. Este o investiţie care merită din toate punctele de vedere.
Baza de machiaj este necesară şi în cazul ochilor şi buzelor. Dacă te confrunţi cu cearcăne sau pete pigmentare, investeşte într-un corector bun şi un fond de ten cu putere mare de acoperire.

Privire de milioane

– Dacă eşti brunetă, machiajul „smokey eyes“ îţi va veni de minune. Şi în general ţi se potriveşte orice machiaj care accentuează ochii prin culori mai închise.
– Dacă ai un păr şaten, poţi folosi cam orice culoare în machiajul ochilor.
– Dacă eşti blondă ţi se potriveşte un machiaj natural, dar şi un machiaj în stilul Marilyn Monroe.
– Dacă eşti roşcată, fardul în nuanţe de verde sau maro ar fi alegerea perfectă.

Totuşi, dacă vrei să ieşi în evidenţă în noptea de Revelion, poarta culori metalice pentru ochi.
Alege nuanţe de auriu, argintiu şi bronz şi completează lookul cu o linie fină de tus. Cu un smokey eyes realizat cu nuanţe puternice de negru, cenuşiu, bronz, indigo sau magenta nu vei da greş, dar nici cu machiajul „cat eyes“ sau cu puţin fard strălucitor.

Buze care atrag atenția

Pentru a da un aspect îndrăzneţ buzelor tale, foloseşte-te de cele mai noi nuanţe de rujuri, în culoarea fructelor de pădure şi culoarea prunei. Sunt culorile anului. Acestea  pot fi mate sau sidefate, însă preferatele anului sunt, de departe, cele mate.

Sursa foto:Thinkstock