Vremea capricioasă nu e tocmai prietena modei și a stilului impecabil. Pentru că nu poți arăta ca scoasă din cutie când temperaturile sunt foarte scăzute iar tu ești zgribulită, când vântul bate atât de tare iar hainele tale par mai mult de protecție decât de stil, când încălțămintea este mai mult de anduranță și mai puțin pentru a te pune în valoare. Deci…cum ne îmbrăcăm când plouă afară?
Un lucru pe care îl facem greșit, majoritatea dintre noi, este că nu ne adaptăm și nu asimilăm vremea de afară astfel încât să fim în deplină concordanță cu ea. Multe dintre noi încă mai avem vara în suflet când dă primul îngheț… Iar o ploaie care nu se oprește timp de trei zile este trecută cu vederea și aproape neobservată atunci când ne facem, mental, organizarea hainelor pentru săptămâna în curs. Nici nu-i de mirare că ieșim într-o bluziță pastelat-diafană, cu o pereche de pantaloni subțiri și pantofii cu toc. Credem că umbrela ne salvează… Greșit!
Când plouă este frig, mai ales în plină toamnă, deci o jachetă din materialele noi care au apărut (neopren cu fleece) este o alegere inspirată. Cardiganul nu e de ajuns, în plus ai nevoie de ceva impermeabil. Este momentul cel mai potrivit să porți pantalonii din piele ecologică pe care nu i-ai purtat niciodată, din lipsă de inspirație. Dacă porți o jachetă potrivită, care înmagazinează căldura și e impermeabilă, îți poți permite să iei o bluză subțire în care să te simți șic și elegantă.

Când plouă, adu-ți aminte de cizmele de cauciuc

Haina vedetă pentru o zi ploioasă și friguroasă este, așadar, o jachetă potrivită. Dacă plouă suficient de tare și abundent, soluția este una singură: cizmele de cauciuc. Din fericire se găsesc multe modele pe diferite culori, dar atenție, în cizmele de cauciuc talpa piciorului se comportă ca în saună, iar transpirația rămâne în interior. Poartă șosete subțiri din bumbac și apelează la aceste cizme doar când plouă.