Vântul, zăpada și căldura artificială de acasă sau de la birou sunt principalii inamici ai pielii, în sezonul rece, când aceasta se usucă sau se înroșește peste măsură. Însă nu toată lumea se confruntă cu aceste probleme. Pentru acelea dintre voi care sunt mai sensibile, iată ce remedii există.

Temperatura scăzută agravează pielea uscată și roșie

Scăderea temperaturii face ca nivelul de umezeală din aer să nu mai fie atât de ridicat ca pe perioada verii, ceea ce duce la o reducere a umezelii din propria piele. De aceea, în unele zile, vei observa cum pielea pare lipsită de strălucire, că apar porțiuni unde se descuamează sau zone mai roșiatice. Dacă vara foloseai o cremă cu o textură mai lejeră, iarna, în prim-plan vor fi cremele mai grase, care să asigure nu doar hidratare pielii, ci și să o hrănească. Ingredientele-vedetă ale acestei perioade sunt mierea de albine, pasta de avocado și uleiul de măsline, trei produse care vor ajuta pielea să se reechilibreze și să facă față temperaturilor mici.

Pielea uscată și roșie, de la vânt

Înainte de a ieși din casă, aplică pe ten o cremă hidratantă protectoare. Acasă, evită folosirea pe ten a săpunurilor sau spălarea frecventă a acestuia, întrucât aceste obiceiuri au tendința de a usca și mai mult pielea. Caută formule hidratante, special concepute pentru tipul tău de ten.

Inamicul nr. 3 – încălzirea centralizată duce la pielea uscată și roșie

La schimbările de temperatură afară-înăuntru, pielea se înroșește, din cauza capilarelor care se contractă și se expandează rapid, în funcție de mediul în care te afli. Protejează-ți fața cu fulare sau haine cu gulere generoase, iar în interior păstrează temperatura ambientală la un nivel confortabil, astfel încât trecerea cald-rece să nu fie un șoc pentru piele. Printre ingredientele recunoscute pentru calmarea roșeții pielii se numără mușețelul și ceaiul verde.

 

Copyright: nastia / 123RF Stock Photo

Citește și despre cele mai bune tratamente pentru pielea uscată-http://www.libertateapentrufemei.ro/dictionar-medical/piele-uscata