Pielea uscată a mâinilor poate fi evitată, dacă ești atentă la câteva dintre obiceiurile de îngrijire – mai exact, dacă le pui în aplicare corect. Diana Marandiuc, specialist în îngrijirea pielii, explică pașii care ajută să ai o piele fină, de o culoare uniformă, sănătoasă, pe tot parcursul zilei. 

Spală-te corect pentru a evita pielea uscată a mâinilor

Spală-te frecvent pe mâini, cu apă călduță, și folosind un săpun cu un pH neutru, hidratant. Ideal ar fi ca atunci când speli vasele să folosești mănuși speciale pentru a te proteja de detergenții agresivi.

Și pielea mâinilor trebuie exfoliată

La fel ca în cazul tenului, exfolierea mâinilor trebuie realizată o dată pe săptămână, nu mai mult, pentru a nu o sensibiliza prea mult. Pielea moartă îndepartată prea des lasă mâinile mai sensibile la frig, iar deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Folosește o cremă cu granulație fină, care să îndepărteze celulele moarte fără să sensibilizeze pielea.

Hidratează pentru a scăpa de pielea uscată a mâinilor

În sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Este bine să ai la tine în fiecare zi o cremă de mâini supernutrientă și să o folosești ori de câte ori este nevoie, în special după ce te speli pe mâini, sau măcar dimineața și seara. Alege o cremă ce conține ingredinte active anti-îmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.

Măștile pentru mâini

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, și pune mâinile pentru 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

Nu uita de mănuși

Chiar dacă la 0 grade nu ți se pare chiar frig afară, mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănușile au rol de protecție. Indicat este ca materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu va permite frigului să pătrundă, dar care în același timp lasă pielea să respire.

Copyright: paylessimages / 123RF Stock Photo