Există numeroase variante la îndemână care să te ajute să rezolvi această situație neplăcută. Atunci când ai pielea uscată, nici machiajul nu rezistă atât de bine pe cât ți-ai dori, în plus, aplicând un fond de ten cu o acoperire mai mare, acesta nu va face decât să accentueze semnele de descuamare a pielii. Așadar, dacă ești în căutarea unor ingrediente naturale pe care să le aplici pur și simplu pe față și corp, fără teama unor reacții adverse, iată ce ar trebui să treci pe lista de cumpărături.

Uleiul de nucă de cocos pentru pielea uscată

De departe una dintre variantele preferate, uleiul de nucă de cocos (sau untul de nucă de cocos) are o textură extrem de fină, care pătrunde imediat în piele. Poate fi folosit atât pentru îngrijirea pielii corpului, cât și a scalpului, datorită nu doar a proprietăților hidratante, cât și antibacteriene și antiinflamatorii. În plus, conține grăsimi sănătoase care ajută la întărirea sistemului imunitar

Pielea uscată, tratată cu miere de albine brută

Acest tip de miere este netratat termic, nu a fost ținută în soare (fenomen care îi scade proprietățile benefice) și provine de la albine hrănite în mod natural (nu hrănite în mod artificial, cu miere sau zaharuri, fiind astfel provocate să producă miere). Este una din cele mai bune surse de nutrienți, enzime, vitamine și acizi esențiali în menținerea sănătății pielii. Este un excelent hidratant și datorită proprietăților sale antiseptice, poate trata semnele de pe piele ale alergiilor sau iritațiilor și contribuie la reducerea cicatricilor.

Aloe Vera pentru pielea uscată

Avantajele acestei plante este că, fiind foarte ușor de îngrijit, ai mereu la îndemână substanța binefăcătoare, gelul natural de Aloe Vera pe care-l găsești în fructe. De regulă, acesta este asociat în primul rând cu vindecarea arsurilor solare, în același timp însă este benefic și pentru tratarea semnelor specifice pielii uscate. Și asta pentru că în compoziția sa vei găsi ingrediente antiinflamatorii, vitamine, minerale, aminoacizi, enzime menite să reechilibreze pielea.