Sănătatea și frumusețea pielii nu țin doar de rutina de îngrijire pe care ți-ai format-o, ci și de ceea ce mănânci și bei, de minutele pe care le petreci mișcându-te, de orele de somn, de ușurința cu care treci peste momentele mai grele. Poate că sună a clișeu – toate articolele de sănătate și îngrijire pun accentul pe această combinație care pare imbatabilă –, însă acesta e adevărul: aspectul pielii este rezultatul tuturor regulilor respectate și, în același timp, al răzvrătirilor noastre.

1. Cremă cu factor de protecție și toamna

Poate că, pe moment, nu-ți dai seama de importanța acesteia, însă efectele neplăcute ale soarelui pe piele apar după câțiva ani. Dacă nu ești încântată de folosirea mai multor produse în același timp, caută o cremă hidratantă care să conțină și SPF, sau, mai bine, un fond de ten cu un factor de protecție, pe care să-l folosești pe tot parcursul anului.

2. Ce săpun folosești?

Alege-le pe cele de tip cremă, care nu usucă pielea, așa cum o fac cele obișnuite. Iar dacă preferi dușurile sau băile fierbinți, te dezamăgesc: aceste obiceiuri nu fac decât să îndepărteze uleiurile naturale ale pielii. Apa caldă, în combinație cu săpunurile cremă, te vor ajuta să ai o piele care să nu-ți facă probleme.

3. Epilarea cu lama de ras

Exfoliază pielea cu o oră înainte, apoi folosește o spumă de ras, astfel încât să eviți tăieturile. De asemenea, este important să te razi în direcția de creștere a firelor de păr. Cel mai bine este să exfoliezi pielea seara, cu ajutorul unei creme pe care să o aplici cu mișcări ușoare pe piele. Mișcarea trebuie să fie ascendentă, pe o piele umezită în prealabil, apoi tapotată cu prosopul.

4. Ce produse te atrag?

Alegi produsele de machiaj și îngrijire în funcție de parfum și culoare? Îți propun alte criterii de selecție: ingrediente naturale, fără parfumuri puternice și, obligatoriu, fără alcool. În felul acesta, stai departe de ingrediente care usucă și îmbătrânesc prematur pielea.

Sursa foto:123rf.com